DPS i URA ne diraju visokog funkcionera Demokrata: Klarić i dalje generalni sekretar Skupštine, da li Bečićeva stranka ima dil sa novom Vladom?

5

Visoki funkcioner Demokrata Aleksandar Klarić još uvijek obnaša funkciju generalnog sekretara Skupštine Crne Gore.

Iako njegova partija već mjesecima politički ratuje sa 43. Vladom Crne Gore, nova parlamentarna većina koju predvode DPS i URA nije se odlučila da ga smijeni sa pozicije koju kao član opozicije ne bi trebalo da zauzima.

Klarićev ostanak na funkciji generalnog sekretara Skupštine mogao bi da implicira da je partija Alekse Bečića sklopila neku vrstu dogovora sa DPS-om i URA-om, kako bi zadržala svog kadra na funkciji.

Ako već Demokrate ostanak DF-ovih kadrova po dubini pripisuju njihovim prećutnim dogovorom sa DPS-om, SNP-om i URA-om, onda nema razloga da se sumnja i da su Demokrate primijenile identičnu taktiku kako bi svoje pojedine kadrova ostavila na pozicijama na kojima su imenovani za vrijeme vlade Zdravke Krivokapića.

Umjesto da se kao istrajni opozicionari i protivnici izdajničke i legitimne Vlade dostojanstveno povuku sa javnih funkcija, članovima Demokrata to ne pada na pamet, već nastavljaju da griju fotelje ovog puta zahvaljujući podršci DPS-a i URA-e.

Podsjetimo, Aleksandar Klarić u izjavi za medije 21. aprila je poručio da neće podnijeti ostavku na funkciju generalnog sekretara Skupštine, jer ne postoji niti jedan razlog za to.

– Ukazujem da sam funkciju generalnog sekretara Skupštine obavljao profesionalno, uvijek u skladu sa Poslovnikom Skupštine i Ustavom Crne Gore, i da ću tako raditi i ubuduće dok se budem nalazio na toj funkciji. Poštovanje tih principa, obavezuje me da ne učestvujem u aktivnostima na pripremi i održavanju sjednice Skupštine Crne Gore koja ne bi bila sazvana u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore. Takođe, niti jedan poslanik u Skupštini Crne Gore ne može zahtijevati od generalnog sekretara Skupštine da preduzima mjere i radnje koje nijesu u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore – zaključio je Klarić.

 

 

5 Comments
 1. Lemi komentariše

  Bilo je lako pretpostaviti da ce koalicija DF-DPS-SNP-SDP-URA i medijski magovi iz SNSove Borbe nesto ovakvo da provuku…
  Mislim da vam je dzaba.
  Na sledecim izborima svi zajedno idete ili na smetliste istorije ili cete morati i ozvaniciti koaliciju DPS-DF

  1. Goran komentariše

   Sa kim ce ti demokrate sa 7%, haha

 2. Mastriht komentariše

  Ne bavite se tim sitnim glupostima i Klaričem.
  Ovo vam nije trebalo.

 3. Jakov komentariše

  E nece vam cinjet uslugu i nece se sami micati sa funkcija nego cekamo vas da ih smijenite

 4. MRGUD komentariše

  Mali špijun DPS-a ko mu tata.
  U Srbiji nema ambasadora u čije se dupe nije zavukao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.