DPS gura probleme „pod tepih“ – Rakočević: Bez obzira na razlike koje postoje u partiji, važno je da ostanemo zajedno

0

Nikola Rakočević, kandidat za poslanika koalicije „Zajedno! Za budućnost koja ti pripada“, otkrio je da u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) postoje razlike, ali da je najvažnije da ostanu zajedno.

Rakočević je na taj način potvrdio konstataciju koju je iznio nosilac liste Danijel Živković, kada je proteklog vikenda u Herceg Novom izjavio „da su znali kako da se dogovore iza zatvorenih vrata“.

„U ovom vremenu, kao i u brojnim izazovnim vremenima, prije svega je potrebno zajedništvo, zbijanje redova i da se, bez obzira na razlike koje postoje, ne samo na političkoj sceni, nego i samoj u partiji, ostane zajedno“, rekao je Rakočević na sinoćnjoj tribini u Beranama.

On je dodao da je „Milo Đukanović u svom istorijskom trajanju u politici Crne Gore najprije sačuvao mir i multietnički sklad u Crnoj Gori“.

„Zatim je uspostavio ekonomsku samostalnost Crne Gore, koja je vodila obnovi državne samostalnosti, da je usmjerio državni brod prema Zapadu, učlanio Crnu Goru u NATO i doveo do predvorja EU na način što smo otvorili sva pregovaračka poglavlja“, kazao je Rakočević, pa nastavio:

„To sve nije mogao uraditi sam. I zbog toga je i poruka da moramo biti zajedno. On je radio sa svima vama vrijednim ljudima i u Beranama i drugdje. I nijedan zadatak koji je pred nama u ovom teškom, izazovnom vremenu za Crnu Goru i za vrijednosti za koje se borimo, ne može biti ostvaren ako nismo zajedno, rame uz rame, čvrsto na prvoj liniji odbrane svih vrijednosti i tekovina 21. maja”, poručio je Rakočević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.