DPS formira novu bošnjačku satelitsku stranku: Na čelu će se naći Esad Rastoder, predsjednik Udruženja Crnogoraca u Njujorku

5

Demokratska partija socijalista poslednjih nekoliko dana vrši pritisak na Bošnjačku stranku ali i na Forcu da stave potpis na inicijativu za pad Vlade Dritana Abazovića i da izađu iz Vlade. Međutim, želja Demokratske partije socjialista će ostati neispunjena jer partije nacionalnih manjine nemaju ništa protiv Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom niti žele da se odreknu ministarskih pozicija koje imaju u manjinskoj vladi.

Upravo iz ovog razloga, DPS u svojim krugovima najavljuje formiranje nove političke partije koja će da im služi kao prirepak jer su izgubili Bošnjačku stranku, nekad lojalnoj partnera.

Tako će se na čelo nove stranke naći Esad Rastoder, predsjednik Udruženja Crnogoraca u Njujorku.

Ovim činom DPS želi da napravi novu satelit partiju, kakva zasigurno u jednom trenutku i jeste bila Bošnjačka stranka, ali koja se ulaskom u manjinsku vladu sa Dritanom Abazovićem oslobodila kandži i postala partija koja zaista zastupa interese svoga naroda a ne interese Demokratske partije socijalista.

Sličan potez kao i SD i SDP

Na sličan način je DPS Mila Đukanovića pokušao da napravi i razdor u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) kada su 2016 godie pokušali da instaliraju Ivana Brajovića umjesto tadašnjeg predsjednika Ranka Krivokapića.

To se međutim nije desilo od velikog otpora koji se desio unutar te stranke i SDP se, ipak pocijepao na SDP i SD.

SD je na čelu sa Ivanom Brajovićem tada bio definicija satelitske partije koja je pratila Demokratsku partiju socijalista. SDP je u periodu od 2016 do 2020 bio opozicija. Nakon 30. avgusta je SDP takođe pošao u opoziciju ali na kratko.

SDP je, podsjećamo, ušao u manjinsku Vladu Dritana Abazovića.

5 Comments
 1. Hmmm komentariše

  Ne spinujte. Bosnjacka je i dalje u sluzbi DPS samo sto se prikriva. Kao sto vidite ni za jednu od kljucnih odluka vlade nisu glasali vec su bili uzdrzani. Bosnjaci bi glasali za obaranje samo kad bi bili sigurni da postoji vecina za obaranje i formiranje nove u kojoj bi oni bili clanovi.

 2. Ivi komentariše

  Šipa se malo zalaufao. Oće to kad je biznis u pitanju i kad se napuni korito😂

 3. Zdravko Stanišić komentariše

  Ko bude jači , tome će se Ibraga pridružiti. Ibro je bio protiv TU kada se glasalo na Vladi.

 4. Sokrat komentariše

  Zašto Konjević i Krivokapić ne daju ostavku na mjesta ministara u vladi koju ne podržavaju,zar ovo nije nemoralno biti u vladi koju rušiš a ako ostane ostaju i oni!??Sramota.

 5. zdravko komentariše

  Javi se Zirojeviću pokazaše da ste satelitska partija DPS-a. Eto velikog borca za krađu Crne Gore od strane DPS i SD a on ćuti nadajući se da će se obpgatiti , ali ga narod spriječi kada sravniše izdajnike kako on zove Dritana

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.