DPS dobio neočekivanu podršku: Prava i Ujedinjena Crna Gora će i danas glasati za pad vlade na inicijativu DPS-a, iako mogu da glasaju 2. septembra sa ostatkom opozicije!

3

Demokratska partija socijalista podršku za rušenje Vlade Dritana Abazovića neočekivano je pronašla u Pravoj i Ujedinjenoj Crnoj Gori, čime će broj poslanika koji će glasati za rušenje ove Vlade porasti na 38. Ukoliko bi Demokratska partija socijalista uspjela da ubijedi i Bošnjačku stranku ili ostale stranke manjinskih naroda, glasovi DF-a i Demokrata neće bi biti potrebno da vi vlada Dritana Abazovića pala.

Podajećamo, DPS je pokrenuo inicijativu za pad Vlade Dritana Abazovića jer je on potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Paralelno sa tim je i opozicija podnijela inicijativu za pad vlade Dritana Abazovića i smjene predsjednice Skupštine Danijele Đurović zbog, kako su naveli, nelegitimnog i nelegalnog zakazivanja sjednice Skuptlštine na kojoj je Zeta postala samostalna opština. Drugoj inicijativi priključili su se i Ujedinjena i Prava Crna Gora.

Ove dvije stranke će međutim glasati za pad vlade Dritana Abazovića što svakako predstavlja interesantnan politički potez jer bi time faktički oni glasali za smjenu vlade zbog Temeljnog ugovora iako imaju opciju da glasaju 2. septembra, na inicijativu opozicije, čime bi opozicija natjerala DPS da „igra po njihovim pravilima“.

Podsjećamo Predsjedništvo Ujedinjene Crne Gore juče je donijelo odluku da će danas glasati za smjenu manjinske vlade Dritana Abazovića a predsjednik UCG je kratko kazao da se nada da sjutra neće biti kalkulisanja i zakulisnih scenarija.

Predsjedništvo Prave Crne Gore, kojim je predsjedavao predsjednik ove partije Marko Milačić, saopštilo je da je donijelo odluku da Prava Crna Gora danas glasa za nepovjerenje 43. vladi Crne Gore.

„Da Prava Crna Gora, ukoliko inicijativa za glasanje bude povučena, 2. septembra glasa za nepovjerenje Vladi, da Prava Crna Gora 2. septembra glasa za razrješenje predsjednice Skupštine Crne Gore, a sve u skladu sa konsenzusom političkih partija pobjednica 30. avgusta, iskazanog zahtjevom za razrješenje 43. Vlade Crne Gore i razrješenje predsjednice Skupštine Crne Gore. Prava Crna Gora je od prvoga dana izbora nelegitimne 43. Vlade Crne Gore bila i ostaje najtvrđa opozicija i brana kriminalu i izdaji 30. avgusta, stoga već danas treba okončati stodnevnu agoniju pučista“, navodi se u saopštenju ove partije.

Demokratska Crna Gora je međutim, iako važi za tvrdog protivnika manjinske vlade, ovlastila poslanički klub da glasaju po njihovoj savjesti.

Predsjedništvo Demokrata ovlastio je Klub poslanika da na osnovu rasprave u Parlamentu, stavova svih aktera i ukupne atmosfere i argumentacije, donese konačnu odluku u vezi sa izglasavanjem nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Iz Demokratskog fronta još uvijek nije bilo zvaničnih naznaka kako će glasati po pitanju povjerenja vladi Dritana Abazovića.

3 Comments
  1. milos komentariše

    Neka obaraju. Opet će narod izglasati ovu vladu jer ima najveću podršku u narodu. Ako je obore svi ćemo na ulice da podržimo Jokovića, Abazovića, Konjevića i Krivokapića

  2. Ksilofon komentariše

    Dokle smo stigli. Borba i DF brane DPS-URA vladu.

  3. Doki komentariše

    E svaka im cast da je srece svi bi glasali!!! Ispade danilovic najjodgovorniji e pa dje smo onda stigli!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.