Dodik: Pobijedio sam na izborima uprkos miješanju Zapada, glavni prioriteti saradnja sa Srbijom, Rusijom, Mađarskom i Kinom!

0

Republika Srpska će sarađivati sa Rusijom i Zapad to mora da poštuje, rekao je agenciji TASS srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Glavni prioritet naše spoljne politike je uspješna saradnja sa Srbijom, Rusijom, prijateljskom Mađarskom, Kinom i ostalima koji to žele – izjavio je Dodik.

On je dodao da „naravno, vrata neće biti zatvorena za Zapad“.

– Pokušaćemo da razgovaramo i sa njima, ali oni moraju da nauče da takva komunikacija više nije moguća sa pozicije zahtjeva za potpunom podređenošću i pokoravanjem – izjavio je Dodik.

Dodao je da Zapad, ako želi da razgovara, mora da poštuje prioritete spoljne politike Republike Srpske, „a oni su povezani sa istorijski dokazanim prijateljstvom između Ruske Federacije i srpskog naroda“.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da je pobijedio na predsjedničkim izborima u Republici Srpskoj 2. oktobra uprkos miješanju Zapada.

– Moja ukupna prednost, prema rezultatima izbora, iznosi 30.000 glasova, odnosno oko pet ili šest odsto. U trenutnim okolnostima, to je veoma značajan rezultat, koji se ne može dovesti u pitanje bilo kakvim postupkom koji bi ovdje pokrenule opozicione stranke, koje su zapadne ambasade podstakle da izazovu nestabilnost – rekao je Dodik.

Komentarišući rezultate glasanja, Dodik je dodao da je situacija „mirna i stabilna“, te da se razmatra formiranje nove vlade i da će se danas održati prvi sastanci.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.