Dodik: Kristijan Šmit je pobijesnio zbog Izbornog zakona BiH

0

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je Kristijan Šmit pobijesnio zbog Izbornog zakona BiH, ali da Republika Srpska odbija svaku vrstu nametanja, pa i ovog zakona.

Komentarišući jučerašnje Šmitovo ponašanje na konferenciji za novinare, Dodik je rekao da se Šmit ponaša razjareno i bijesno što je neprimjereno i da izraz njegovog lica podsjeća na neka koja su se mogla vidjeti u prošlosti.

– On je za političare u Federaciji BiH rekao da su smeće, to se ne odnosi na Republiku Srpsku što govori da smo dobri momci. Šmit i dalje ostaje nelegitiman visoki predstavnik koji govori neistine da su ljudi ginuli za BiH. Naše stanovništvo nije ginulo za BiH, nego za nezavisnu i samostalnu Republiku Srpsku i vrijeđanje je da su naši borci ginuli za BiH – naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da Republika Srpska želi da učestvuje u izmjenama Izbornog zakona BiH koje se odnose na Dom naroda Federacije BiH /FBiH/ što podrazumijeva i položaj Srba.

– Gubimo vrijeme, živce i resurse, kao i mogućnost da se dogovorimo u BiH. Republika Srpska je htjela da učestvuje u izmjenama navedenog zakona, ali pitanja koja se odnose na muslimane i Hrvate nas se ne tiču. Rekli smo da ćemo podržati ono što se dogovore predstavnici ova dva naroda – rekao je Dodik novinarima.

On je dodao da se Šmit prepao demonstranata u Sarajevu i da će sve što radi jednog dana propasti, te da nema pravo da nameće rješenja.

– Bakir Izetbegović je rekao da su demonstranti u Sarajevu jači od Izraela što govori na koji način posmatraju rješenja u izmjenama Izbornog zakona BiH. Ako bi sada mi rekli da ne želimo da učestvujemo u izmjenama Izbornog zakona BiH opozicija bi učestvovala i stranici bi je legalizovali. Iz tog razloga idemo da pobijedimo na izborima, jer ne želimo da skorojevići iz opozicije učestvuju u legalizaciji nametnutih rješenja – naglasio je Dodik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.