Dodik: Srpska je težnja srpskog naroda za slobodom i zato će opstati!

0

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da Republika Srpska nije slučajan istorijski odraz, nego je težnja srpskog naroda za slobodom i zato će kao takva opstati uprkos svima koji je osporavaju.

“Očigledno je da je pobjeda Džozefa Bajdena na predsjedničkim izborima u SAD osokolila neke snage koje su se smatrale poraženim u protekle četiri godine mandata Donalda Trampa. Neki sa strane koji se miješaju u odnose u BiH imaju nepromjenjene stavove, ali mogu se čuti i stavovi da je opasno zadirati u untrašnja pitanja BiH, odnosno politički sistem i uređenje i da su apsolutno neodrživa očekivanja za nekom vrstom centralizacije”, rekao je Dodik.

Na pitanje kako komentariše česte prijetnje političkog Sarajeva novim predsjednikom SAD i da li misli da će Bajden slušati želje političkog Sarajeva ili će uvažavati političku realnost u BiH, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH je istakao da činjenica da se političko Sarajevo srčano zalaže za ukidanje sadašnjeg sistema i uvođenje unitarističkog govori da BiH nije zemlja koja ima smisla i time se potvrđuje nemogućnost njene održivosti.

“To što sanjaju ovu vrstu priče je jedna stvar, ali se time dovodi u pitanje odnos koju imaju prema bilo kojoj inicijativi koja se pojavi i govori o drugačijim mogućnostima uređenja BiH. Činjenica da je SDA usvojila rezoluciju u kojoj se govori da treba ukinuti entitete i uvesti BiH sa regijama govori o njihovom nezadovoljstvu u BiH. Jednako tako smo i mi nezdovoljni BiH, samo iz drugih razloga i povoda”, pojasnio je Dodik.

On je ponovio da se Srbi nisu borili za BiH, nego za svoju državu i da nikada nisu bili bosanski, nego Srbi koji su htjeli da se integrišu sa svojim srpskim narodom.

On je ocijenio da narod mora biti svjestan stalnog pritiska političkog Sarajeva za ukidanjem Republike Srpske, kao i da ne treba vjerovati domaćim izdajnicima kada kažu da je niko ne pritišće.

Govoreći o pismu koje je nekadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić uputio Bajdenu u kojem je izneo slične stavove koje zastupa i političko Sarajevo o navodnoj “građanskoj BiH”, a ustvari unitarne BiH, Dodik je rekao da je Mesić bivši funkcioner i penzioner koji pokušava da bude aktuelan i da bi bilo zanimljivo šta bi sadašnji predsjednik Hrvatske Zoran Milanović pisao Bajdenu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.