Dobrosavljević: Plasiranje priče o Zvicerovoj smrti u medijima je možda bio način da mu se omogući da pobjegne na neko drugo, sigurnije mjesto

0

Politički konsultant Vladimir Dobrosavljević kazao je gostujući na Novom Jutru na TV Pink da je moguće da je smrt vođe Kavčana Radoja Zvicera možda lažna informacija jer se takvom medijskom kampanjom možda omogućava pravoj osobi da se skloni na neku potpuno drugu stranu.

„Bilo je tu različitih informacija a i Zvicerova žena je poslala poruku na društvenim mrežama koja je dvosmislena. Protivnici iz škaljarskog klana su imali neke svoje reakcije, ali mi za sada nemamo još uvijek zvaničnu potvrdu šta se dogodilo. Ne znamo je li ubijen, ranjen ili je sve spin. Dok ne dobijemo zvanične podatke ne možemo znati, ali svakako nije neuobičajeno da se ovo iscenira kako bi pobjegao na neko drugo mjesto“, podvlači on.

Koliko se prati, on je prvenstveno bio u Dominikanskoj Republici, odnosno je sigurno u nekoj od centralnoameričkih zemalja.

„On je svakako praćen, to je nesumnjivo. Praćen je i od strane Srbije. On je veliki bezbjednosni rizik koji je više puta apostrofiran, i to je normalno. Ipak, ne treba potcijeniti ni Škaljarce koji traže osvetu zbog ubistva Vukotića“, kazao je Dobrosavljević.

Imate jednu situaciju, kaže Dobrosavljević, da su Škaljarci mogli da dobiju informaciju gdje se Zvicer nalazi pa da se time vrate u igru.

„Ipak sve su ovo spekulacije dok ne dobijemo zvanične informacije. Ipak, čim se ovako nešto dogodilo, institucije su mu bile vrlo blizu“, tvrdi Dobrosavljević.

Kada govori o društvenim mrežama i ratu između klanova na njima, Dobrosavljević kaže da su meksički narko karteli prvi uveli tu praksu.

„Egzekucije svojih protvnika oni snimaju i objavljuju na dark web-u. Time zastrašuju svoje protivnike i čine njihovu smrt ponižavajućom. Svako ko to nažalost vidi shvati na šta su sve spremni i obeshrabruje ih u bilo kakvom djelovanju protiv njih“, tvrdi Dobrosavljević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.