Đurović: Temeljni ugovor sa SPC će biti potpisan vrlo brzo; Upitno potpisivanje ugovora sa CPC

2

Predjsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, u emisiji „Argumenti“ na RTCG, kazala je da je vrlo upitno da li će biti potpisan Temeljni ugovor sa tzv Crnogorskom pravoslavnom crkvomk(CPC).

“ Sa SPC pregovori oko potpisivanja ugovora traju već 10 godina i mislim da je vrijeme da se završe. Što se tiče ostalih vjerskih zajednica, očekujemo da se ugovori potpisuju sa kanonskim crkvama. Sa te strane, vrlo je upitno potpisivanje ugovora sa CPC- rekla je predsjednica parlamenta“, kazala je Đurović.

Ona je dodala da ne dovodi u pitanje da će Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom biti potpisan, kao i da će se to dogoditi vrlo brzo.

“ Očekujem da bude vrlo skoro završena kompletna procedura i završeno potpisivanje. Smatram da će vrlo brzo doći do potpisivanja Temeljnog ugovora- kazala je Đurović dodajući da ona nije gledala ugovor“, istakla je Đurović.

 

2 Comments
 1. Cellamare Giuseppe komentariše

  Kanoni važe za crkve i vjernike, ali ne obavezuju države. Za države su sve vjerske zajednice jednake. Inače , bez obzira na kanone, ugovor sa SPC ne treba potpisati dok se ne postigne zajedničko rješenje za sav pravoslavni naroduCrnoj Gori , a to znači za i Srbe i Crnogorce.

  1. Кнез Васојевић komentariše

   Obzirom da su Crnogorci Srbi, problem je riješen!

   E montenegrini nek vide s Mirašem, Šerbom i Čirgićem, kud će i šta će.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.