Đurđev: Vojska Srbije prešla mukotrpan put od tenkovi koji topljeni, avioni koji su skupljali paučinu do najjače sile u regionu

0

Vojska Srbije je u posljednjih desetak godina prešla mukotrpan put od vojske čiji su tenkovi topljeni, a avioni skupljali paučinu u skladištima do najjače vojne sile u regionu, sa najmodernijim oružjem i oruđem, sofisticiranom tehnologijom i sa platama vojnika, oficira i osoblja koje kontinuirano rastu, saopštio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

„Sve ovo potvrđuju renomirane međunarodne organizacije, ali i uspjesi vojnih vježbi naših oružanih snaga u praksi. Svako ko govori drugačije služi se lažima, falsifikatima I insinuacijama i dio je specijalnog rata koji se vodi protiv bezbjednosnih struktura Srbije sa ciljem njihove diskreditacije“, izjavio je Đurđev.

On smatra da su na udaru posebno predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević, jer su postigli velike rezultate u oblasti odbrane i uživaju veliko poverenje građana naše zemlje.

„Po naredbi predsjednika Vučića ministar Vučević prošle godine je uspješno predvodio neutralizaciju dva drona poslatih sa teritorije Kosova i Metohije, a koji su imali za cilj da destabilizuju centralnu Srbiju. To može samo ozbiljno opremljena, naoružana u motivisana vojska koja je uvijek u stanju da zaštiti svoju zemlju. Vojska Srbije i ministar Vučević, treba reći otvoreno, smetaju onima koji žele da proteraju Srbe sa Kosmeta i da tom prilikom država Srbija ne bude u stanju da ih zaštiti“, napomenuo je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige podsjetio je da će država u oblasti odbrane zemlje angažovati čak 5.000 specijalaca koji će imati plate preko 2.000 evra.

„Govoriti o smanjenju broja vojnika i oficira i pogoršanju njihovog životnog standarda danas je apsurdno. U svakoj profesiji ljudi dobijaju posao i daju otkaze, to je prirodan proces, ali ne mogu izolovani slučajevi biti reper za opšte stanje u vojsci, koje je, podvlačim, bolje nego ikada i bolje nego u mnogim zemljama u okruženju koje su dio NATO-a“, zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.