Vujičić: Divljaci srušili spomenik Njegošu, a crnogorska Vlada im priznaje državu (VIDEO)

4

Video zapisom koji svjedoči momenat rušenja spomenika Petru II Petroviću Njegošu i Vuku Karadžiću u Prištini 1999 godine i način na koji se to činilo ukazuje na sve strahote najbezočnijeg vandalizma i mržnje koja je proizvela najprimitivniji fašiziodni revanšizam prema svemu što nije albansko, poručuje predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić.

Sa rušenjem spomenika Petru II Petroviću Njegošu sa prištinskih ulica se krenulo sa gaženjem i uništavanjem našeg etnosa, duhovnosti i kulture dok se sa usvajanjem kosovskog Ustava koji ne prepoznaje crnogorsku etničku zajednicu okončao etnički genocid nad 28 000 deklarisanih Crnogoraca, ističe on.

Ovim se ukazuje na potrebu institucionalnog suočavanja sa prošlošću, ali i na potrebu izvinjenja crnogorskom narodu, naveo je Vujičić.

Isto tako, ovim se ukazuje na činjenicu da albanski civilni sektor, analitičari, intelektualci, akademici, kritičari, novinari i mediji nikada javno nijesu osudili ovakve ili slične pojave a to ne čine ni danas, zaključuje on u svom saopštenju.

Podsjetimo, prošle nedelje je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović čestitao Dan državnosti lažnoj državi Kosovo uz želju za stvaranje dobrih odnosa između, kako on smatra, dvije države.

 

4 Comments
 1. MIKI komentariše

  Metohija kao deo Zetske banovine, trenutno je okupirana od strane Nato snaga i siptarske paravojske.Obaveza svakog cestitog crnogorca,je kada se steknu uslovi,krene u oslobodjenje, trenutno okupiranih teritorija.Neznam koliko vam je poznato, da je Pec bila najveci grad Zetske banovine.

  34
  2
  1. Darko komentariše

   U pravu si ali ti prvi i tvoji u juris !!!!
   A ?? Nebi ti no drugi a ti ces po frizidere i ormare !!! Ka vazda ,! Junacki

   8
   31
 2. Serdar komentariše

  I pojedini Srbi glasaju i velicaju Dritana.

  12
  2
 3. Mugi komentariše

  Nekad ste mu pjevali HEJ DA TE PITAM KOJI TO RITAM,a sad mu pjevajte Velika Albanija kuca na vratima,čase gore svi čase gore svi hejjj hajmo veselo hajmo zajedno sad to pjevajte slobodno

  11
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.