Dio funkcionera DPS-a zagovara izbore: Đukanović prelama ide li se na birališta u junu!

2

Jedan broj istaknutih funkcionera DPS-a predložiće predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da se politička kriza u državi riješi prijevremenim izborima, koji bi mogli biti raspisani u junu, saznaje Borba iz više izvora.

Taj predlog dolazi od funkcionera vladajuće partije koji su bliski Đukanoviću.

“Jasno je da jedan broj funkcionera DPS-a nijemo posmatra napade na prvog čovjeka države i partije. Nezadovoljstvo na ulicama Podgorice, kao i teška ekonomska situacija u državu, su teg o vratu Đukanoviću. Pošto je jasno da je on meta napada, a ne i neki bliski saradnici iz DPS-a, najpeihvatljivije je rješenje da se ide na izbore, kaže jedan od bliskih saradnika Đukanovića.

Đukanoviću saradnici sugerišu da svi u DPS-u nijesu spremni da uđu u klinč sa opozicijom.

“I laicima je jasno da se iza kulisa dešavaju neki procesi, u kojima pokušavaju da igraju neki iz opozicije, sa jednim dijelom DPS-a. Međunarodna zajednica to za sada nijemo posmatra, ali je jasno da će dati zeleno svijetlo za to, ako se neke stvari iskristališu. Zato i imamo, odjednom, zaokret u protestima, koji treba da se okrenu na vodenicu dijela opozicije, koji koketira sa “zdravim jezgrom” DPS-a, otkriva naš sagovornik.

Zato će oni Đukanović predložiti izlazak na birališta u najkraćem roku, a nije isključeno da to bude i jun.

“To bi bio dobar tajming, jer će se poklopiti i sa presudom za “državni udar”, prije ljetnje sezone, kada je interesovanje javnosti za politiku i izbore najmanje, ali i u vrijeme, kako sada stvari stoje, izbora u Srbiji. Sve to ne treba zanemariti, ali će Đukanović donijeti konačnu odluku”, tvrdi naš sagovornik.

2 Comments
  1. Drug član komentariše

    A želja će te biti, novinarčiću. Izbori u junu, ali tek dogodine. I opet DPS dobija, neće vas birači, shvatite već jednom.

  2. Jami komentariše

    Lomi poshmrka prosjechnu crnogorsku patu za po dana. Nije lako donositi racionalne odluke u tom stanju svijesti braco i sestre crnogorci

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.