Dikić: Katnić tražio da lažno optužim Vučića, Srbe u Crnoj Gori i SPC!

12

Bivši  komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić, nakon  skoro četiri i po godine provedenih u zatvoru u Crnoj Gori, kaže da je preživio “strašan pakao u Milovom kazamatu”, a da se na kraju ispostavilo da protiv njega nema nikakvih dokaza za učešće u navodnoj aferi “Državni udar”.

Dikić je uhapšen 15. oktobra 2016, prvostepenom presudom iz 2019. bio je osuđen na osam godina zatvora zbog “stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja terorizma”, ali je 5. februara ove godine oslobođen svih optužbi, pošto je vrhovni sud utvrdio da protiv njega nema nikakvih dokaza! On je u ponedjeljak uveče stigao u Srbiju nakon što su mu vraćeni lični dokumenti. 

U intervjuu Informeru Dikić je izjavio da je Specijalno državno tužilaštvo zahtijevalo od njega da za tzv državni udar  lažno optuži Srbe u Crnoj Gori, Srpsku pravoslavnu crkvu i državu Srbiju.

– Proveo sam 1.571 dan u samici Istražnog zatvora, bez osnovnih uslova za boravak i život, a na kraju su i sami morali da priznaju da nema nikakvih dokaza protiv mene! Stalno su me vodili u Specijalno državno tužilaštvo i neprestano su sprovodili torturu nada mnom. Upućivali su mi brojne ucjene i pretnje. Prijetili su smrću i meni i mojoj porodici, mojoj djeci. Tražili su od mene da lažno optužim Srbe u Crnoj Gori, ali i SPC i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.  Svo vrijeme su pokušavali da me slome i da me natjeraju da lažno svjedočim! Prošao sam pravi pakao u Milovim kazamatima- izjavio je Dikić.Dikić je istakao da je tokom četiri i po godine boravka u samici neadektvatno liječen i da je dobijao hranu koja se ne može smatrati ljudskom. To je rezultiralo time da danas ima karcinom i preko 30 kilograma manje nego kada je uhapšen. Tokom zatočenja Dikić je tri puta štrajkovao glađu.

– Štrajkovao sam glađu zbog strašne nepravde! Strašno je to, najstrašnije, kada vas drže nevinog u zatvoru. I to ne jedan ili deset, nego 1.571 dan! Tri puta sam stupao u štrajk glađu. Prvi put još 2016. godine zbog nezakonitog hapšenja i pritvaranja. Tada 17 dana nisam uzimao hranu i vodu i lekari su me održavali u životu. Na infuzijama sam bio osam dana i tada sam jedva preživio… Drugi i treći put zbog strašnih pritisaka i otvorenih prijetnji i porodici i meni štrajkovao sam 19, odnosno 21 dan! Tada sam, takođe, bio na samrti, ali sam preživeo samo zahvaljujući lekarima Istražnog zatvora i mojoj porodici, koja me je molila da prekinem štrajk, ali i poseti sad već pokojnog mitropolita Amfilohija, koji mi je dao veliku podršku- kazao je Dikić.

Posle oslobađajuće presude Dikić je bio uhapšen kao strani državljanin za  neposjedovanje ličnih dokumenata.

– To je strašan apsurd, zato što je meni upravo policija oduzela dokumente i izdala potvrdu o privremeno oduzetim predmetima. Nakon hapšenja sproveden sam u prihvatilište za strane državljane i doneto je rešenje o zadržavanju do šest meseci. Međutim, sudija Višeg suda Zoran Radović ekspresno je doneo rešenje o povraćaju ličnih dokumenata i ponovo sam nakon deset dana pušten na slobodu, odnosno sproveden do granice sa Srbijom- rekao je Dikić.

On je najavio da će i ubuduće postupati u skladu sa zakonima Crne Gore i drugim međunarodnim zakonima.

– Kao što sam i dosad radio, postupaću u skladu sa zakonima Crne Gore i drugim međunarodnim zakonima. Mogu samo da kažem da ja u Crnoj Gori nisam učestvovao u ni u kakvim krivičnim delima, u takozvanom državnom udaru ili nekakvom terorizmu, što je sada svima valjda jasno. U Crnoj Gori i dalje vode nekakav postupak protiv mene, ali ja sam siguran da ću na kraju i pravosnažno biti oslobođen. Zato što nisam radio to za šta me optužuju. Sve je to laž, sve je to montaža- zaključio je Dikić.

 

 

12 Comments
 1. Boka di cataro komentariše

  E đe baš Vučka, zar on nije isporučio glavne dokaze!!! Dje si do sada brate bio.

  14
  29
  1. Pushi ga,Mirna! komentariše

   Bocnem ti mater u sred Katara, paśi sine.

   10
   1
  2. Ivi komentariše

   Vidjećemo ko je isporučio dokaze.

 2. MIKI komentariše

  Dikicu, nemoj dirat Katnica, jer ce ti se Zdravko naljutit, slab je na Milivoja, voli ga ka svoju zenu.

  49
  4
 3. Bosko komentariše

  Postovani Generale.
  Postujem Vas. Vasu muku i robiju.
  Kapa dole.
  Ali Generale, pitajte predsednika Vucica o dokazima koje je cuo svojim usima, kako je rekao 2016.godine, koji su bili na Basu stetu a na korist Mila Djukanovica.
  Tada su bili dobri drugovi kad su pakovali robiju Vama i ostalim nesrecnicima. Nije Sindjelic sa neba pao.
  Koliko je kriv Milo i njegov kazamat toliko je kriv i Vucic za Vasu tragediju.
  U svakom slucaju srecna Vam sloboda Generale!

  32
  12
 4. Tajci komentariše

  Jel taj Katnic nesto u srodstvu sa ovim Katnicem sto ga cuva nas premijer od smjene.

  27
  2
 5. Djole30 komentariše

  Vlada i predsednik iste očigledno nemaju hrabrosti da reaguju na brojne dokaze i razračunaju se sa ovim nakaznim sistemom! Zakon mora biti izglasan. Ako oni ne smeju ili neće, ima ko hoće. Situacije kao ova sa Dikićem, se više ne smeju dešavati.

  17
 6. Ivi komentariše

  A što su ti prijeti li sa porodicom? NE BRINI, IMAJU I ONI DJECU.

  14
 7. Darko komentariše

  Ne lazi smradu odvratni

  4
  15
  1. Pushi ga,Mirna! komentariše

   I tebi Drko, bocnem matwr ubsre Katara, isto ka Boci iz Katara…I to prvo tebi,vala

   6
   2
  2. Prle komentariše

   Popu#i

 8. Milica komentariše

  Katnic mora odgovarati za sve ovo! Sramota sta se sve radilo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.