DF: U Zavodu za zapošljavanje smijenjeni kadrovi DF-a i Demokrata, a na njihova mjesta postavljene udarne pesnice DPS-a; Sve desilo istog dana kad je potpisan Temeljni ugovor

8

Koliko nam je „uznapredovala“ podmlađena „demokratija“, javnost ima priliku da se uvjeri preko niza flagrantnih primjera iznuda i smjena, u duhu rigidnih režima, a jedan od takvih primjera predstavljaju i smjene u ZZZCG, realizovane na posljednjoj sjednici Vlade Crne Gore, saopštili su iz Demokratskog fronta.

Smijenjeni su, kako navode, članovi Upravnog odbora, predsjednica Hadži Vesna Vujošević (NSD – DF), Vanja Popović – član (DNP – DF) i Vlado Vujović – član (Demokrate) a umjesto njih, Vlada je za predsjednika UO ekspresno imenovala Dejana Vojvodića, koji je bio udarna pesnica DPS-a i član organa te Partije u Danilovgradu, i miljenik svih direktora do kraja mandata Sulja Mustafića a takođe i gospođe Kovačević, bivše predsjednice opštine Danilovgrad.

„Posle izbora 30. avgusta, i promjene vlasti, Vojvodić je „principijelno“ izjavio da je na izborima glasao Demokrate, a da će se učlaniti u URU. Ono što ga kompromituje, i ne bi trebalo da mu dozvoli da uđe u rukovodeće organe, je i činjenica da je dugo bio predsjednik Sindikalne organizacije ZZZCG, a za posljednje četiri godine nije podnio Finansijski izvještaj organima Sindikalne organizacije. Zbog toga i drugih nepravilnosti, bez obzira na političku opciju, brojni članovi su, u znak protesta i nezadovoljstva, napustili Sindikalnuu organizaciju. Za člana UO ZZZCG Vlada je „imenovala“ „tvrdog“ člana DPS-a, Dragana Marovića, čije se ime vezuje za otkup ličnih karata, i davanje novca građanima Zete da glasaju DPS, a koji ima i tu stručnu „referencu“ što je blizak rođak Miga Stijepovića. A za sljedećeg člana UO ZZZCG imenovan je član BS-a iz Tuzi, kadar Sulja Mustafića“, saopštili su iz Fronta.

S obzirom na buduću strukturu UO ZZZCG, jasno je kakva će biti poslovna politika Zavoda, kao i da je rad UO resetovan, i vraćen na stanje prije izbora, precizirali su iz DF-a i dodali da je smjena članova Upravnog odbora veoma dobro planirana, tako da Vlada, umjesto bivših članova Odbora, imenuje osvjedočene članove, terenske radnike DPS-a, ili prebjege iz DPS-a u URU, što navodi na pomisao da URA i SNP rade kampanju po provjerenoj matrici DPS-a a da se isto radi i u Fondu PIO i Zavodu za školstvo.

„Sve ovo se desilo na dan potpisivanja Temeljnog ugovora, kao propratni „svečani dio“ pod nazivom “Sječa Srba u čast Temeljnog ugovora”. Na ovo sve ide i još mnogo toga, a jedan od primjera je, u duhu oprobane DPS-kuhinje, providna smjena kulturnog poslenika i književnika, Andrije Radulovića, sa mjesta generalnog direktora Direktorata za podsticanje i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Smjena je izvršena putem providnog trika, preimenovanjem Direktorata, čime je automatski ukinuto njegovo radno mjesto. Radulović je tim povodom naveo i da je jedan od „bitnih“ razloga njegove smjene taj što ga ministarka Vlahović naprosto „ne vidi u svom timu“, iako su se sreli svega jednom, a Radulović je bio izabran u petogodišnjem mandatu. Stoga je i ova očigledna politička namještaljka i ujdurma, u znak revanšizma, samo dodatna karika i pokazatelj žalosnog kadriranja aktuelne Vlade i resornog Ministarstva. A sve govori u prilog činjenici da ova Vlada ionako neće daleko stići svojim providnim revanšizmom i sječom kadrova uz kopiranje ovještalih recepata DPS-a“, podvlače iz DF-a.

Kako navode iz ovog političkog saveza na dan potpisivanja Temeljnog ugovora, Vlada je donijela odluku o rigidnoj smjeni članova dosadašnjeg Upravnog odbora Fonda PIO, Vojina Vuletića, Dragana Tiodorovića i drugih.

„Na njihova mjesta ekspresno su udomljeni Alija Košuta, Jadranka Milošević, Marko Kastratović i Kemal Đečević, pri čemu su neka od ovih imena poznata po umiješanosti u brojne afere. „Počasno“ mjesto zauzima upravo Alija Košuta, zaslužan što je, kao kadar Bošnjačke stranke, na mjestu direktora Uprave za inspekcijske poslove, izdašno čašćen stambenim državnim kreditom od četrdeset hiljada eura, uz obavezu da vrati svega 9.700 e, i to u ekstrapovoljnom roku od dvadeset godina! U pitanju je dijametralno suprotan tretman u odnosu na čestite budvanske prosvjetare, što čekaju svoje stanove u zgradama koje se zidaju kao Skadar na Bojani. Ali, Košuti se može i da dobije ekstra povoljan kredit, tj. stan skoro na poklon, i da bude sada izabran ponovo na novu funkciju, uz već tri stana i dvije kuće u svom vlasništvu, i mnogo toga još. Inače, Alija Košuta je poznat po tome što je u internim razgovorima sa političkim istomišljenicima energično zastupao stav da su Andrija Mandić i Milan Kneževića neprijatelji Crne Gore i da ih treba protjerati“, kažu iz DF-a.

Ovo su egzaktni primjeri kako je u Vladi proslavljen čin potpisivanja Temeljnog ugovora, i dokaz o institucionalnoj hajci i čistki Srba isključivo zbog njihove političke i nacionalne pripadnosti, kazali su iz DF-a i zaključili da kad se sve pobrojano ima u vidu pitaju se kako neko može očekivati pomirenje u Crnoj Gori, ako istovremeno sistematski i institucionalno eliminiše Srbe sa mjesta bilo kakvog odlučivanja.

8 Comments
 1. Slavica Radusinovic komentariše

  Ali niko ne smenjuje najblze okruzenje DF-a , sve DIREKTOR do DIREKTORA i porodice DVOJAC BOSNJAK – RADULOVIC.
  OVO JE SICA STO SU SMIJENILI IZ DF-a i zal – proforma!.

 2. Bravo komentariše

  Pa vi branite tu Vladu. Samo tako nastavite i idete na margine i necete vise biti potrebni za formiranje vlasti. Ovo je povratak DPS-a pokriven donošenjem TU. Zato ili rekonstrukcija ili obaranje Vlade. Nema tu mnogo da se razmislja. Ovako kad se vrate kao dps i sateliti ili dps i dresovima URA-e necete imati mnogo sansi. Vrijeme ne radi za vas DF.

 3. Ranka komentariše

  Imate li koju lijepu rijec za Vesnu Vujosevic i sta je ona uradila za godinu dana od kada je bila predsjednica Upravnog odbora….najvece dostignuće joj je setnja i obilazak područnih sluzbi sa Goranom i voznja sluzbenog automobila van radnog vremena!

 4. Smrdice komentariše

  Ko god da je izabran bice bolji od bracnog para Jelic

 5. cedo komentariše

  DF eto vam argument da srusite nakaradnu vladu

 6. Olosi komentariše

  Vratiti bracni par, pa da opet sa djecom riljaju u And1 o trosku Zavoda

 7. Sokrat komentariše

  Izbori i tačka !

 8. Antišupković komentariše

  Kad ste smjenjivali člana koji je 30 godina glasala od Narodne stranke, SNP-a, preko DFa i Demokrata oglasili ste se da je nesavjesno radila svoj posao, arcila novac gradjana zajedno sa svim clanovima a onda imenovali aktivistu DPSa koja je bila celu odbora meni ne treba dalje nista komentarisati. Mozda bolje da nju pitate da vam uzvrati uslugu a svi znamo i o kojim osobana je rijec. I sad se svi prave ludi. 35 godina je radila kao pripravnik da bi je taj DPS makar 4 godine postavio na mjesto za koje je do tada radila za druge dok su se drugi cascavali. Imalo bi se pricati o ovome nedelju dana a ne u jednom komentaru. Neka svakom sluzi na cast sve, i vratilo kako je zasluzio

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.