DF: Funkcija predsjednika Vrhovnog suda doživitno rezervisana za Medenicu

0

29. maj 2019, 12:25 h
Crnogorsko pravosuđe je dotaklo dno dna protivustavnim i protivzakonitim kandidovanjem Vesne Medenice za predsjednicu Vrhovnog suda, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta.

“Situacija u kojoj krnji i nelegitimni Sudski savjet predlaže osobu koja je već dva puta bila predsjednik Vrhovnog suda, i koja protivno Ustavu i zakonima želi da po treći put bude izabrana na pomenutu funkciju, najbolje oslikava lice i naličje privatne države u kojoj su sudovi samo kaznena ekspozitura Prve familije”, saopšteno je iz DF-a.

“Upravo je profil Vesne Medenice idealan za uklapanje u ovaj besudni lavirint gaženja zakona, u kojem su organizovani kriminal, korupcija, zloupotreba službenog položaja, temelji crnogorskog posrnuća koje ubrzano klizi ka nacionalnoj degenerisanosti”, dodaje se u saopštenju.

Iz DF-a su najavili da će protiv predsjednika Sudskog savjeta Mladena Vukčevića podnijeti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja i sumnji u korupciju ako podrži Vesnu Medenicu, jer je kako ocjenjuju “onom nepismenom građaninu jasno da se ona više ne može kandidovati na ovu funkciju”.

“Ovakvi nasrtaji na zdravi razum građana i strah od Vesne Medenice, da se niko ne smije prijaviti na konkurs za predsjednika Vrhovnog suda, jer je ta funkcija izgleda doživotno rezervisana za nju, samo pojačavaju utisak opšte zarobljenosti institucija koje funkcionišu po principu doživotnog vršioca dužnosti”, saopštili su iz DF-a.

Kako ocjenjuju po logici Sudskog savjeta su nepotrebni i parlamentarni izbori “jer se može primijeniti analogija o funkcionisanju Sudskog savjeta iz čije nelegitimnosti izlaze sve kriminalne odluke poput ove za treći mandat Vesne Medenice”.

“Raspad pravosudnog sistema se pokušava predstaviti kao ustavna ekskluziva a svako ukazivanje na ove anomalije kao miješanje u navodnu nezavisnost institucija. Javno suđenje za državni udar, i unaprijed izdiktirane osuđujuće presude liderima DF – a pokazalo je da pravosudne institucije ne postoje, već da se radi o zarobljenim agenturama otpornim na istinu, koje su umislile da su iznad zakona, a čija je vodeća perjanica Vesna Medenica”.

“Taj njihov osjećaj svemoći je varljivo prolazan i što im se više čini da su nedodirljivi to se trenutak njihovog suočavanja sa novim nezavisnim pravosuđem približava”, zaključuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.