DF Budva: Podrška prosvjetarima, nije dovoljno fotografisati se sa njima i poslati saopštenje medijima već je potrebna odlučna i hitna akcija!

4

Demokratski front Budva u potpunosti podržava prosvetne radnike koji protestvuju radi ostvarivanja svojih stambenih prava i apeluje na sve nadležne državne organe da pod hitno preduzmu konkretne poteze kako bi se konačno uselili u svoje stanove.

„Smatramo da je krajnje vrijeme da nadležne državne institucije sa deklarativne podrške pređu u konkretnu akciju. Već je peti dan štrajka a ne vidimo da su državne institucije preduzele bilo šta da se ovaj nedopustivi problem riješi. Takođe vidimo da su se mnoge političke partije i pojedinci oglasili u svrhu marketinga sa podrškom prosvetarima ali da njihovi funkcioneri koji se nalaze na državnim funkcijama i koji su nadležni za ovaj problem ne čine ništa u cilju rješavanja njihovih problema“, saopštavaju iz budvanskog DF-a.

Gospodo, nije dovoljno doći u Budvu, fotografisati se sa nastavnicima i profesorima i poslati saopštenje medijima, podvlače iz budvanskog Fronta i dodaju da je potrebna odlučna i hitna akcija jer vremena za čekanje nema.

„Demokratskom frontu je itekako dobro poznata borba putem protesta i šatora jer smo 2015-te ispred Skupštine Crne Gore dvadeset dana protestvovali radi stvaranja uslova za fer i slobodne izbore. Takođe smo 2020-te godine nakon nezakonite smjene vlasti u Opstini Budva više od dva mjeseca svakodnevno protestvovali protiv političke korupcije i prekrajanja izborne volje. Upravo zbog toga, više nego bilo koji politički subjekt, razumijemo i podržavamo ovaj vid građanske borbe za ostvarivanje elementarnog ljudskog prava a to je rešavanje pitanja krova nad glavom. Prosvetni radnici u Crnoj Gori su dovedeni na prosjački štap i sada neko povećanjem cijene stana želi da ih dodatno opljačka. DF pruža punu podršku da cijena kvadrata stana ostane na 650 evra i da nikakvo povećanje cijene ne dolazi u obzir jer je nezakonito“, kazali su iz DF-a.

Oni apeluju na sve državne organe, a posebno na CEDIS, da pod hitno stvore uslove da se obezbijedi napajanje električnom energijom prosvetnih zgrada kako bi se stvorili uslovi za useljenje.“Opština Budva čini sve što je u njenoj moći da pomogne prosvetnim radnicima pa je tako u najkraćem mogućem roku obezbijedila vodosnadvijevanje stanova i uključila se u posredovanje izmedju nadležnih institucija i preuzela čak i ingerencije nekih drugih organa iako nije to u obavezi. Saradnja između prosvetnih radnika i Opštine Budva je dobar primjer kako se građanima pruža institucionalna podrška za ostvarivanje njihovih prava. Od prvog do poslednjeg dana DF a vjerujemo i Opstina Budva će biti uz prosvetne radnike. Smatramo da ovih dana nema prioritetnijeg pitanja u Crnoj Gori zbog čega još jednom apelujemo na sve da pod hitno, od vrha Vlade do poslednjeg državnog činovnika, sjednemo za sto i riješimo probleme naših učitelja, vaspitača, nastavnika, profesora i drugih prosvetnih radnika. Ostalim političkim subjektima poručujemo da apeluju na svoje državne funkcionere da se uključe u rešavanje a da politička saopštenja ostavimo za period posle kada svako može da iznese šta je uradio da se ovaj problem riješi. Nije vrijeme za fotografisanje već za hitnu institucionalnu akciju. Valjda je ovo tema oko koje mogu da se okupe svi politički akteri i sve državne institucije. Mi vjerujemo da je to naša obaveza i pozivamo na udruženu akciju počev od premijera Dritana Abazovića, do resornog ministarstva i svih drugih institucija. DF čvrsto stoji uz prosvetne radnike Budva i tu smo da na svaki način pomognemo da do početka školske godine naši prosvetni radnici dobiju svoj krov nad glavom. DF Budva poziva na konačnu akciju po ovom pitanju jer vremena za čekanje više nema“, zaključili su iz budvanskog Fronta.

4 Comments
 1. Q komentariše

  A kad neko misli dati podršku radnicima Instituta S.Milošević koji se nalaze u kanđama 25%akcija Rakčevića i 51%Vlade Ura i sad moraju i dalje da koeficient ostvaruju sudom jer Rakčević neda da se ispravi !Hoće li bar ko rušiti ovu vladu da se bar DPS rukovodstvo banje već jednom mijenja ?

 2. Cetinjski Toni komentariše

  Malo preispitajte Stambenu zadrugu, debili.
  Viđite đe su pare.

 3. Slavica Radusinovic komentariše

  Da li ste formirani kao objektivno glasilo ili trecerazredno ? Odgovor ce se dobiti kada budete stalno brisali nabse komentare sto ste sada ucinili . Umjesto da kriticka javnost se afirmise , vi je GUSITE . ZBOG TOGA STE NEKADA KRITIKOVALI dps A SADA IH KOPIRATE . ETO JE PERFIDNA POLITIKA KOJA JE PROTIV SVOG NARODA . SKRIVA I STITI ONE KOJI RADE PROTIV SVOJIH GLASACA A U LICNOM INTERESU……..

 4. Milos komentariše

  Pa vi iz DFa se samo slikate već 30 godina i nadmećete sa Milom i tako živite ko bubreg u loju. Koje ste vi lopine. Spajić je za cac sve zajedno na gomili i sposobniji i poštenije i obrazovaniji. Vi ste obični profesionalni Srbi i od toga živite ko carevi. Isto ko i Milo. Vi ništa drugo ne znate da radite, niti ste kad šta radili?!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.