Demokrate: Vraćen dječiji dodatak djeci do 18 godina

1

Izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti kojeg je inicirao doskorašnji predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, a u djelo sprovele Demokrate, svoj djeci do 18 godina života, vraćen je dječiji dodatak, navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

„Iako su se mnogi konstituenti sadašnje nelegitimne vlasti tada borili protiv seta socijalnih zakona koje su Demokrate predložile, uspjeli smo da ih proguramo, pa će tako od ponedeljka, 4.jula svi roditelji / staratelji djece do 18 godina starosti moći da u centru za socijalni rad u (opštini prebivališta) podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na dječiji dodatak. Potrebno je na uvid dostaviti ličnu kartu (roditelja/staratelja) kao i jedinstveni matični broj djeteta/djece. Roditelji/staratelji koji ne žive u zajednici (razdvojeni, razvedeni) a imaju starateljstvo nad djetetom, prijavu mogu izvršiti uz odluku suda o starateljstvu. Takođe, za djecu kojoj je pravo na dodatak do šest godina već prestalo ili će prestati do 31. avgusta 2022. godine, potrebno je ponovo predati zahtjev centru za socijalni rad, dok će djeci koja koriste ovo pravo do 6 godina, pravo na dodatak do 18. godine, biti dodijeljeno po službenoj dužnosti (detaljne informacije se nalaze na sajtu Ministarastva rada i socijalnog staranja)“, kazali su oni.

Iz Demokratske Crne Gore podsjećaju, da s obzirom na to da će se dječiji dodaci isplaćivati u iznosima od 30e putem Pošte Crne Gore, pozivamo sve roditelje/staratelje da MUP-u dostave tačne adrese stanovanja.

Da je bilo do Demokrata, da je bilo odgovornosti, etičnosti i moralnog vođenja u političkom djelovanju ovakva bismo obavještenja čitali mnogo češće nego što je to slučaj sada.

Zato apelujemo na sve roditelje, radnike, penzionere, majke sa troje i više djece, kao i sve građanke i građane Crne Gore, da ne zaborave da je pravda spora ali dostižna, baš kao što je dostižan i evropski životni standard o kome vam tako malo ovih dana govore i kojim nemaju vremena da se bave jer je fokus na pripremi novog seta svađa, lova na fotelje i bezakonja koje vam spremaju dok bježe od izbora i vašeg suda, navodi se u saopštenju.

1 Comment
  1. Jakov komentariše

    Bravo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.