Demokrate: Veza DF-DPS-SNP-URA danas ozvaničena i mi im čestitamo!

25

„Ako je iko i imao dilemu o tome da je nemušta reakcija DF-a na obaranje 42. Vlade i prekrajanje pobjednicke većine od 30. avgusta, a nakon toga anesteziranje javnog mnjenja u susret i nakon formiranja 43. Vlade samo dio dogovora ili saučesništvo u svemu pomenutom, imenovanje visokog funkcionera DF-a, Milutina Đukanovića, svojevrstan reizbor za predsjednika OD Elektroprivrede Crne Gore na današnjoj sjednici Vlade nije ništa do udaranje pečata na koalicioni sporazum DF-a sa DPS-om, URA-om i SNP-om“, naveli su iz Demokratske Crne Gore povodom odluke Vlade da Milutin Đukanović ostane na čelu Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore(EPCG)

Oni navode da „stara ljubav zaborava nema, a funkcije su iznad svega – sad to svako jasno vidi“.

„Smijeniti članove Odbora direktora kojima danas izabrani po svom znanju i sposobnostima ne mogu da se primaknu ni na kilometar, a izabrati sve politički podobne kadrove upitnih biografija, uz optužbe za prouzrokovanje štete subjektima u kojima su radili i građanima, znači samo jedno: po dubini, širini i visini ugurati bilo koga ko je predstavnik onih grupacija koje su prihvatili da izdaju, a revanširati se znanim i obrazovanim ljudima i onima koji nisu bili spremni da svoj obraz bace pod noge“, saopštili su iz te partije.

Iz Demokrata kažu da ih ne čudi da je Marko Perunović, kadar DF-a, imenovan za savjetnika Vladimira Jokovića.

„Činjenica je da su njemu potrebni savjetnici, uvijek je tako i bilo, al imajući i vidu koliko su se žalili da ih nema u vlasti i da za njih mjesta nije bilo, kako dođoše baš do kadra DF-a živo nas interesuje. Sve izjave perjanica ove političke grupacije, iako su nama odavno jasne, sada dobijaju svoj puni smisao. Svima je sada očigledno zašto je „Memorandum čaj od nane“ i zašto je „Joković čovjek koji sigurno neće izdati“, kazale su Demokrate.

No, dodaju Demokrate, „pored svih ovih pitanja na koja je, kako vrijeme odmiče, degutantno odgovarati hajde da malo porazgovaramo o činjenicama“.

„Koji je razlog i, kako je moguće da su iz Odbora EPCG izbacili jednog od najvećih stručnjaka za elektroenergetski sistem kao što je gospodin Rajko Radusinović čiji CV bi zastidio i stručnjake van Crne Gore a ne ove koji su danas imenovani“, upitali su.

Radusinović j, kako kažu, realizovao preko stotinu  projekata u Crnoj Gori i to na poziciji projektanta, konsultanta i nadzornog organa brojnih međunarodnih organizacija.

„Predavač, konsultant renomiranih svjetskih organizacija koji je biran u ime 575 elektro inženjera 2016.g. za člana Upravnog odbora Inženjerske komore Crne Gore, član je Upravnog odbora Crnogorskog centra energetske efikasnosti, kao i Upravnog odbora Udruženja zaštite na radu Crne Gore. Želimo da vjerujemo da ste svjesni kakvog ste stručnjaka razriješili“, istakle su Demokrate i dodale da su pored Rajka Radusinovića, „tu i Milun Božović, inženjer sa višedecenijskim iskustvom koji i danas obavlja rukovodne funkcije u evropskim firmama kao i Jovan Radošević, inženjer koji radi u EPCG više od dvije decenije“.

„Za slučaj da niste znali, kolege, Odbor je kolektivni organ i odluke se donose glasanjem članova tog organa. U sve pozitivne odluke OD EPCG upravo su svoje znanje i stručnost utkali i gospodin Radusinović, Božović i Radošević, kao i ostali smjenjeni od kojih je bilo i univerzitetskog kadra. Stoga, ili je OD dobro radio ili nije. Ne može se niti pozitivan niti negativan rezultat vezati za pojedince ako je organ kolektivnog odlučivanja. Ovako, od kompletnog sastava OD EPCG ostavljeni su samo članovi DF-a i SNP-a, dok su svi ostali smjenjeni. Dakle, kriterijumi rezultata, stručnosti i uvažavanja uspjeha su ovom odlukom Vlade, pali u vodu i potpuno razotkrili političku pozadinu i tajne dilove“, kazale su Demokrate.

„Neka javnost sudi da li je u njihovom interesu što je umjesto eksperta doveden bivši šef ANB-a i što su eksperti, kao standard postavljeni ne tako davno, zaboravljeni kao da ih nikad nije ni bilo.
Sad nam preostaje da sačekamo da vidimo da li će DPS povući svoj kadar iz Borda direktora. Ako to učine, imate pravo samo jednom da pogađate da li je to sve prethodno DF ispregovarao sa DPS-om“, zaključuje se u saopštenju.

 

25 Comments
 1. Zdravko Stanišić komentariše

  😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😇😇😇😇😄🤮🤮🤮🤮🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵😮😮😮😮😮😇😇😇😇😇😇😮😮😮😮😮😮😮😮😀😀😀😀😀😀😀Congratulacion. 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

 2. Jakov komentariše

  A dobre moje Demokrate, sto ste ocekivali od df-a. Prodadose se kao na pazariste. Pih

  1. Komsija odozgo komentariše

   E moj Jakove,moj pőderu,crnjela ti se pamet.
   Evo laješ na DF ,ka sinja kučka, a DF je jedina opozicija DPSu . Niko nije smio šušnuti protiv te komunjarske sekte,osim DF.
   A i Demokrate su komunjarska sekta,kako je sada svima jasno.
   Demokrate i DPS neće Otvoreni Balkan, zato što su to komunjarska posmrčad.

 3. Radenko komentariše

  Kakvi su ovi demokratski kravataški jazavci, pocrkaše zbog fotelja. A znači svi su stručni, a Mićo Đukanović sa njegovih 25 godina inženjerskog staža u EPCG nije? A ni rezultati otkad je na čelu Borda direktora nijesu bitni iako su jasno vidljivi? Ajte vi vidite pošto su u Zetu paprike kod Ljalja.

 4. Čolo komentariše

  Demonokrate na aparatima 😂😂😂😂😂

 5. Jakov komentariše

  Ajmo braco srbi sto je cutnja. Dje ste danas da dignete glas kad vas izdade „posteni“ df koji ode sa Milom Djukanovicem u koaliciju.

 6. Citadela komentariše

  A što veli Momo na ovo? 😁😄

 7. Kontra Revolucija komentariše

  A dosadni ste i bogu i narodu !.
  Koje ste vi smece, ne prestajete kukati za foteljama, izdajicki šljam !.
  Glasanje resolucije o Srebrenici, glasanje smjene Leposavica, nepotpisivanje temeljnig ugovora sa SPC, šetanje po stranim ambasadama ……. !.
  Sve to vam je došlo glave !.
  Ima li još ijedne greške koje niste napravili, izdajnici ?.

  1. Nikad u Vladu komentariše

   Vele OŠTRO su reagovali i napisali saopštenje😂😂😂😂😂

   A što se radiiiii

 8. Jovana komentariše

  Stručne kadrove iz koje god partije, ne treba uklanjati!

 9. Petar komentariše

  Demokrate, isti ste kao SDP, ista taktika napada na DF

 10. Goran komentariše

  Ćutali biste da vaš kadar nije smijenjen kako ste i ćutali kad su DFu činjene nepravde. Mora vam se obiti o glavu sve što ste radili protiv DFa do sad

 11. darko komentariše

  Zna se ko su demokrate, bar oni nemaju nikakvo moralno pravo bilo kome da nešto prigovaraju.

 12. Pavle komentariše

  Ćutite da vas ne čujem

 13. Sikter efendija komentariše

  A mrš,sikter , komunci .
  Vi ste izdali i srpstvo i vjeru i crkvu i sve .
  Kradete srpske glasove, kao komunjare prave.
  Sikter,crvendaći,pavijani.

 14. krivobečić komentariše

  Svi se okomili na DF, neka, nebi valjalo da ne napadaju.DF jedini vodi ispravnu politiku,zato i toliki napadi.

 15. Matej komentariše

  Demokrate NAJGORI!!!

 16. ceca komentariše

  Demokrate su moralne amebe!!!

 17. Lora komentariše

  Demokrate uozbiljite se. Ne napadajte df bez osnova, jer su od vas neuporedivo bolji. Ne laju bez razloga. Znajte dje vam je mjesto

 18. Miroljub komentariše

  Iskreno ste smiješni. Vi samo širite jednačinu. Bilo je DPS=DF, pa dodaste URU, pa SNP, ostade li iko mimo vas… Biće da su svi avetni, samp vi normalni. Neće baš tako biti.

 19. čiča komentariše

  Zna dobro narod ko su demokrate i od kakvog su materijala(mali mekušci).Mnogo su nanijeli štete Srpskom narodu.Njihovim glasovima smijenjen je ministar Leposavić i izglasana rezolucija o Srebrenici .

 20. Zdravko Stanišić komentariše

  Sve je manje dežurnih podtrpeznih, a tema inspirativna.

 21. Milanko komentariše

  Ooooo, dje je Momo što vrijedja patrijarha, ko je onda bliži dpsu, budalice 😊

 22. Sandra komentariše

  Ada kako DF jednak dpsu kad ste vi bili sa dpsom i za Srebrenicu i za Leposavića i za sve što je mimo onoga za šta je narod u avgustu glasao… Potpuno ste se pogubili

 23. Marko komentariše

  Ooo opet će da vam cijepaju članske, ne zakopavajte se više ne vidjeli se

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.