Demokrate i Republikanci predstavili nacrte dva zakona koja se tiču regiona: Podržali inicijativu „Otvoreni Balkan“ koja ima veliki potencijal!

3

Grupa američkih senatora iz Demokratske i Republikanske stranke predstavila je nacrt zakona kojim želi da pruži podršku ekonomskom razvoju, trgovini i borbi protiv korupcije u našem regionu.

Reč je o nacrtu zakona koji je poznat kao Zakon o demokratiji i prosperitetu Zapadnog Balkana, a uz taj američki senatori obelodanili su i nacrt zakona o posebnim sankcijama za suzbijanje destabilizirajućih aktivnosti na Zapadnom Balkanu

Oba ta pravna akta koja su podržale i Demokrate i Republikanci ukazuju da SAD s velikom pažnjom prati sve što se događa na tzv. Zapadnom Balkanu i ne samo to nego želi da utiče na ekonomske, političke i svake druge procese u ovom regionu.

Takođe, u nacrtu zakona američki senatori podržali su zajedničko regionalno tržište na Zapadnom Balkanu i inicijativu „Otvoreni Balkan“ koja, kako ističu, ima veliki potencijal za unapređenje ekonomskih uslova u regionu.

Američki senatori vide ovaj predlog zakona kao priliku za dalje jačanje odnosa između SAD-a i Zapadnog Balkana, proširenje privrednih mogućnosti i podupiranje napora za unapređenje demokratije i iskorjenjivanje korupcije.

Analitičari ocjenjuju da je to znak da posle dužeg vremena Vašington vraća fokus na tzv. Zapadni Balkan.

Nema sumnje da će na ovu jedinstvenu poruku iz Vašingtona sa posebnim pijetetom čuti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov DPS koju su u svjetskim razmjerama prepoznati kao generatori ambijenta u kojem caruju organizovani kriminal i korupcija.

Zbog toga i ne čudi njihovo horsko suprostavljanje Otvorenom Balkanu, jer je više nego očigledno da bi pridruživanje Crne Gore toj inicijativi zadalo smrtonosni udarac DPS-ovoj kriminalnoj hobotnici čiji su pipci tokom poslednje dvije i po decenije ostavljali krvave tragove u svim zemljama bivše Jugoslavije.

 

 

 

 

 

3 Comments
 1. dzabesve komentariše

  Demokrate će glasat za obaranje pogotovo jer Zapad sad vidi da je URA i mnogi još samo jedna OKG. Vijesti ćute eo 10 dana
  Zadrhtalo se a vele tek zagrebli snimci.

 2. NIKO99 komentariše

  Projekat Otvoreni Balkan je od početka Američki a sprovodi ga u djelo Aleksandar Vučić. Konačan cilj ovog projekta je stvaranje velike islamske cjeline na Balkanu. Islamizacija Balkana se sprovodi u djelo putem nekontrolisanih postupaka autokrate koji ne polaže račune svome narodu, Nema razlike između Aleksandra Vučića i Josipa Broza.n Interesantno je koliko mediji i svi značajni ljudi u Srbiji saučestvuju u sopstvenom istrebljenju. Toliki odijum prema građanskoj državi nikada nisam vidio. Prosto seljaci ne žele zdravi razum. Oće po svaku cijenu da ih motaju strane sile preko manipulativnih velikih malih lidera. Čitava nasreća Srpskog naroda ogleda se u činjenici da matica Srbija odbija da bude normalna građanska država u kojoj bi narod imao mogućnost kontrole nad predstavmicima izvršne vlasti. Dobro su ih obradili priččom o finansijskim benefintima i boljoj ekonomiji i trgovini u ekonomskoj uniji Otvoreni Balkan. Samo što im nisu rekli da će islamisti sada zavladati cijelom teritorijom Srbije i pokupovati sve najbolje resurse te države. Umoran sam ja od seljaka priglupih pa vam obećavam da neću patiti sa vama i da ću otići prije nego islamisti počnu da kidaju vaše glave.

  1. ...? komentariše

   Idi više kumimte bogom pre.ra više.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.