Demokrate DPS-u: Vi ste već potonuli, u ovoj igri, dragi tigrići, mi diktiramo pravila!

1

Demokratska Crna Gora reagovala je na saopštenje DPS-a u kojem su ih podsjetili da su zajedno oborili vladu Dritana Abazovića.

Demokrate su istakle da je njihov lider Aleksa Bečić svojevremeno odbio da postane premijer glasovima DPS-a na isti način kao što je sada odbio da uz njihovu pomoć bude izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

– Upravo je funkcija predsjednika Skupštine jedan od najboljih pokazatelja čuvene, kako kazete principijelnosti Demokrata. Tako je prije godinu i po dana Aleksa Bečić odbio da prekine sjednicu o njegovom razrješenju, odbio da ostane na poziciji predsjednika Skupštine ili postane premijer glasovima DPS-a i na jedan od najdostojanstvenijih načina po ocjeni svih, otišao sa mjesta predsjednika Skupštine. A tako je i sada odbio da za predsjednika Skupštine bude izabran presudnim glasom poslanika sa liste koju je predvodio DPS. Tačnije glasovima skaj stranke.

I uvijek će odbiti, ne samo on, nego svi mi. Koji čovjek, koji drži do časti i obraza, bi pristao da ga izabere stranka čiji su visoki funkcioneri izvor konstantnih skandala, skrivajući se iza kodnih imena i kriptovanih komunikacija? Koji čovjek, koji čuva bar trunku morala, bi prihvatio podršku stranke koja je postala svojevrsna fabrika za proizvodnju optuženih i uhapšenih krupnih riba, od direktora Uprave policije, pomoćnika direktora, visokih policijskih funkcionera, koji obrukaše i značku i uniformu, specijalnog državnog tužioca, preko predsjednika Privrednog suda i predsjednice Vrhovnog suda do direktora javnih preduzeća i predsjednika upravnih odbora i bordova direktora.  Stranke koja je u zemlju pustila regionalne kasape Belivuka i Miljkovića, stranke čije je funkcionere lakše prebrojiti u zatvoru nego na slobodi. Stranke čija je notorna praksa proizvodnja sramote i optužnica koje tjeraju na crvenjenje cjelokupnog naroda i države.

Vi? Da li biste vi sve da se domognete vlasti, pozajmljujući ne samo jednog, već čitavu legiju poslanika, ukoliko bi to spasilo vaše talentovane preduzetnike, eksperte za sušenje ljudskog mesa na Njegušima i funkcionere koji kule i gradove sagradiše u saradnji sa kriminalnim klanovima i licima sa kodnim imenima. No, ne brinite, imamo mi odgovor za vas. Imamo hrabrost i mogućnost da vas zaustavimo.

Iako se kaže ‘i nad popom ima pop,’ mi smo više od toga; mi smo korektivna sila koja ne dopušta manipulacije.

Mi nismo oni sa kojima ste se ulizivali tokom predsjedničke kampanje, niti smo oni koji će biti laka meta vaših političkih taktika. Oni koji će pasti pred vašim političkim lukavstvima. Nas ne možete podmititi, obmanuti niti zastrašiti.  Mi smo ponosni što smo vas doveli u situaciju u kojoj se rušite sopstvenim glasovima. Nema kod nas prostora za političke igre; vi u naše zamke upadate praktično trenutak nakon što ih postavimo. U ovoj igri, dragi tigrići, mi diktiramo pravila, a vi ste već potonuli – saopštile su Demokrate.

1 Comment
  1. Sibirski komentariše

    Uh, kakvi kratki i dugi pasovi između dvije strane jedne te iste medalje, između DPS i Demokrata.
    Ova ,, oštra “ razmjena saopštenja između učenika i učitelja, između junoša skojevaca i njihovih političkih i ideoloških očeva bi trebala da nas zavara i opet dovede u zabludu… Međutim, ne prolazi vam više ta papazjanija montenegrini, i jedni i drugi!

    Jer svi dobro znamo, fotelja ( Ljaljova ) je vaša nacija!

    ZA BUDUĆNOST CRNE GORE! 💓💙🤍

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.