DPS otkrio karte: Da nismo glasali protiv smjene Danijele Đurović, Branka Bošnjak bi dobila Skupštinu, dala mandat Lekiću i smijenila Mila Đukanovića

5

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković saopštio je da je predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić pokušao da preda Skupštinu u ruke potpredsjednice Parlamenta Branke Bošnjak (PZP) kako bi uspio ono što nije uspio sa Strahinjom Bulajićem.

„Ono što nije uspio sa Strahinjom Bulajićem, predsjednik NSD-a i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je najavio sa potpredsjednicom Bošnjak. Kako izgleda rušenje ustavnog poretka od strane DF imali smo prilike da vidimo više puta. Sada je Skupštinu trebalo predati u ruke Branke Bošnjak. Kako bi se izabrao Lekić bez dobijenog mandata u skladu sa Ustavom, a sve okončalo razriješenjem predsjednika države bez mišljenja Ustavnog suda. Režiseri u Beogradu, izvođači u Podgorici, pokušaj neuspio“, napisao je Živković.

Podsjećamo, juče je pažnju javnosti izazvalo glasanje o smjeni predsjednice Danijele Đurović (SNP) koja je na toj poziciji sačuvana glasovima DPS-a, SNP-a, URE, SDP-a i partija nacionalnih manjina. Za razrješenje glasalo je 32 poslanika a protiv je glasalo 45 poslanika. Samim tim, nije bilo dovoljno glasanja za smjenu predsjednice Skupštine, tako da će Danijela Đurović nastaviti da vrši ovu funkciju do daljnjeg.

Uoči glasanja Mandić je Danijelu Đurović pitao da li će, u slučaju da predsjednik Crne Gore protivustavno raspusti Skupštinu koja funkcioniše i gdje postoji većina, istog momenta kao predsjednik Skupštine raspisati predsjedničke izbore koji bi se desili kad i parlamentarni izbori.

„Za nas je to važno da znamo kako će da se ponaša predsjednik Crne Gore odnosno kako će da se izjasni predsjednica Skupštine. Svakako ga čeka to što ga čeka jer je krenuo u protivustavno ponašanje. Drugo pitanje je da li ćete učinit sve u vašem ovlašćenju da se izabere 44. Vlada koju želi 41 poslanik. Ovo je važno da zna javnost. Ako niste spremni to da uradite, Branka Bošnjak iz DF-a je spremna da sve to uradi“, kazao je Mandić.

Đurovićeva je na to odgovorila da će sve raditi u skladu sa Ustavom i Zakonom.

„Ono što ne očekujem od predsjednika države jeste da postupi neustavno i raspusti Skupštinu i mislim da je on toga itekako dobro svjestan. Neću braniti predsjednika države jer ne vjerujem da će to uraditi. U slučaju da dođe do takvog momenta a vezano za raspisivanje predsjedničkih izbora, ja sam spremna da uradim sve po Ustavu i zakonu. Na to sam se obavezala više puta“, kazala je Đurovićeva.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da je predsjednica Skupštine Danijela Đurović večeras „spašena“ glasovima Demokratske partije socijalista (DPS) i onih koji su je sa tom partijom izabrali u aprilu ove godine.

„Mi smo ostali principijelni. Ovo je potvrda opravdanosti naših stavova. Plašimo se da je ovo vraćanje duga zato što su potpisi podrške mandataru dati 20. a ne 19. septembra“, dodao je on.

Kazao je da su Demokrate ponosne što je lider te stranke i bivši predsjednik Skupštine Aleksa Bečić razriješen glasovima DPS-a. „A gospođa Đurović je spašena upravo glasovima DPS-a i onih koji su je izabrali sa DPS“, naveo je on.

5 Comments
 1. Q komentariše

  Ja govorim da URA i SNP i dalje igraju prljavo i da bi oni sve da je njihovo.

 2. crni komentariše

  Pa Branka Bosnajak je prva glasala protiv smjene, ko je ovdje lud… na kraju krajeva evo 2 god napadate Soajica, Krivokapica, Demokrate i ekipu a nikako da se dohvatite ovih izdajnika koji si vratili DPS u zivot i u vladu.

  1. Boro komentariše

   DF i SNP su potrosna roba DPSa.
   Kome to do sada nije jasno, neka ode kod neurologa.

 3. Миле komentariše

  Na čemu li je ovaj momak (?) , pa Branka Bošnjak je upravo glasala protiv smjene predsjednice Skupštine g.đe Đurović.

 4. Zdravko Stanišić komentariše

  Poruka Srbima.Ko glasao Joka i Dritana ne dočeko Mitrovdana!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.