Da li su ovo zabrinjavajući podaci: Promet na Montenegroberzi 14 miliona eura

1

Ukupan promet na Montenegroberzi u prvoj polovini godine je iznosio 14,17 miliona eura što je 93 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Prema podacima iz Biltena Montenegroberze, oko 73 odsto od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova, obveznice i blok poslove, ostvareno je trgovinom akcijama kompanija Sveti Stefan hoteli, Luka Bar, Jugopetrol, Hotelska grupa Budvanska rivijera i Hipotekarna banka.

“Prosječan mjesečni promet od januara do kraja juna je iznosio je 2,36 miliona, dok je najveći promet u iznosu od 7,76 miliona eura ostvaren u januaru. U prvoj polovini godine zaključeno je 1.060 transakcija. Mjesec sa najvećim brojem sklopljenih poslova 279, bio je mart”, istaknuto je u Biltenu.

U strukturi prometa, najveće učešće, od oko 50 odsto, ostvareno je sa blok poslovima, a slijede obične akcije kompanija, oko 44 odsto, kao i državne i korporativne obveznice oko šest odsto.

Oko 95 odsto zaključenih poslova odnosilo se na trgovinu običnim akcijama kompanija.

Fondovi su u ukupnom broju poslova učestvovali sa oko tri odsto.

Sklopljen je i jedan blok posao čija je ukupna vrijednost iznosila sedam miliona eura.

“Trgovinom akcijama 69 kompanija, ne uključujući akcije fondova, obveznice i blok poslove, ostvareno je 6,19 miliona eura ili 44 odsto od ukupnog prometa”, pokazuju podaci.

1 Comment
  1. Kontra revolucija komentariše

    Koliko poverenja u efikasnosti ekonomije jedne drzave , toliko prometa na berzi !.
    A sad nek Djukanovic i Markovic dalje laju pricu o ekonomskom tigru !!!.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.