Četiri mjeseca istraga tapka u mjestu: SDT ne smije Miga da izvede na optuženičku klupu!

0

Ni nakon četiri mjeseca “istrage” Specijalno tužilaštvo nije još uvijek podiglo optužnicu protiv Slavoljuba Miga Stijepovića, bivšeg gradonačelnika Podgorice i generalnog sekretara predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. On je krajem januara osumnjičen za pranje novca putem pomaganja.

I pored materijalnog dokaza, snimka na kome se vidi da Stijepović uzima novac od biznismena Duška Kneževića, tužilaštvo i dalje ćuti.

Slučaj Stijepovića, kojeg nikako da izvedu na optuženičku klupu, pored materijalnih dokaza, jasno pokazuje političku pristrasnost SDT-a.

U međuvremenu, Srijepović nije udaljen sa mjesta generalnog sekretara Mila Đukanovića, a redovan je gost na državnim proslavama.

Specijalno državno tužilaštvo je prije četiri mjeseca donijelo naredbu i o proširenju istrage protiv predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Cijeneći prikupljene podatke i dokaze u postupku istrage Kti-S.br.26/17 koja se vodi protiv okrivljenog R. V. i dr., Specijalno državno tužilaštvo je 31.01.2019. godine donijelo naredbu o proširenju istrage protiv okrivljenig Kneževića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo pranje novc i protiv okrivljenog Stijepovića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pranje novca putem pomaganja.

Dana 01.02.2019.godine u Specijalnom državnom tužilaštvu je saslušan Stijepović, u svojstvu okrivljenog, dok se okrivljeni Knežević nalazi u bjekstvu.

Na snimku koji je ekskluzivno objavio portal In4S, jasno se čuje da je Knežević dao Stijepoviću 97.500 evra od svote od koje su mu kao proviziju oduzeli 2,5 odsto od ukupno 100.000 dolara, koliko je jedan od uhapšenih vozača „Atlas banke“ Specijalnom policijskom timu saopštio da je lično preuzeo od Stijepovića kako bi ih promijenio u evre.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.