Demokrate: Đukanoviću, cetinjske porodice se neće dijeliti i zavađati zbog tvoje fotelje i miliona

0

Najoštrije osuđujemo napad na zgradu internata i djecu, učenike cetinjske Bogoslovije, kao i uništavanje imovine našeg Cetinjanina, prijatelja i komšije, profesora fizičkog vaspitanja Petra Lekića, poručili su iz Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice.

“Nema nikakve sumnje da je sve ovo što se dešava posljednjih godina, naročito posljednjih mjeseci nakon pada trodecenijeske diktature produkt konstantnog huškanja i govora mržnje sa najviših adresa u krajnje desničarskoj organizaciji DPS i njihovim partnerima. Čak i u mnogo turbulentnijim vremenima, devedesetih godina među našim sugrađanima nije bilo ovakvih incidenata, zavađanja cijelih porodica i divljanja po ulicama, a Cetinjani su goste uvijek dočekivali i ispraćali sa najvećom čašću i uvažavanjem, odakle god oni dolazili”, navode oni.

Kako ističu, posebno se svi sa poštovanjem sjećaju koalicione vlasti LSCG i SNP u Prijestonici, potpuno ideološki suprotnih političkih subjekata, ali bratski okupljenih oko dobra Cetinja, kao najmirnijeg i najčasnijeg perioda u vršenju vlasti na Cetinju od 1990 godine do danas.

“Desničarska organizacija DPS i njeni partneri su ovaj grad pretvorili u poligon za divljanje ekstremizama i bazu za skrivanje iza crnogorske zastave i njihov lažni patriotizam.  Ovo što se događa u posljednje vrijeme nije Cetinje i ovo se pod hitno mora zaustaviti! Cetinju i Crnoj Gori je više nego ikad potreban mir, sloga, iskreni dijalog, rješavanje svih problema i nesuglasica za stolom, civilizovano, razgovorom i zajednički rad na napretku sveukupnog društva i države”, naglašavaju oni.

Odbornici Demokrata pozivaju sve kolege u Skupštini Prijestonice da se oglase i jasno i nedvosmisleno osude napad na djecu iz Bogoslovije i našeg sugrađanina Petra Lekića i sve ovakve i slične incidente usmjerene ka širenju mržnje i dizanju tenzija, ma sa koje strane dolazili.

“Posebno pozivamo gradonačelnika Prijestonice i OO DPS Prijestonice da se oglase ovim povodom, ali i da pokušaju skrenuti pažnju predsjedniku njihove partije da je njegovo vrijeme prošlo i objasniti mu da se cetinjske familije i braća po Crnoj Gori sigurno neće dijeliti i zavađati zbog njegove fotelje i njihovih miliona. Ovakve stvari jednostavno ne smijemo prećutati – to nije ni cetinjski, ni ljudski, ni crnogorski”, jasni su u ovoj stranci.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.