Bulatović poručio Darmanoviću: Optužite Srbiju za “državni udar”, ako smijete

0

Poslanik DF-a Jovan Vučurović pitao je ministra inostranih poslova Srđana Darmanovića koliko su puta upozorili ambasadorku SAD Margaret Ujeharu da se ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore pošto to, kako kaže, ona radi u kontinuitetu.
“Nedavno je čestitala DPS-u rezultat na lokalnim izborima. Svaka Vlada koja drži do sebe bi makar reda radi reagovala. Ambasada SAD čestita DPS-u na krađi na izborima, iako su im usta puna izbornog zakonodavatva. Ovim činom je uvrijedila opozicione birače”, kazao je Vučurović.
Darmanović kaže da tu nema ništa sporno.
“Nema nikakvog povoda za protest. Nije neuobičajeno da se pozdrave izbori u zemlji, kao ni da se komentarišu procesi u trećim zemljama. Da li je to primjereno stvar je utiska, ali nije bilo ni za kakve protestne note”, kaže ministar.
Vučurović je na to kazao “da mu je nelagodno jer je osjetio strah kod Darmanovića”.
“Čestitanje Milu Đukanoviću na rezultatu na lokalnim izborima je skandal. Ono što Ujehara radi je sve samo ne diplomatija”, kaže Vučurović.
Predrag Bulatović iz DF-a pitao je Darmanovića da li više zna o pokušaju terorizma te da konkretizuje svoje stavove o uključenosti zvanične Rusije u ta dešavanja.
“Čitavo vrijeme targetirate DF, evo vam prilika da date dokaze o finansiranju iz inostranstva”, kazao je Bulatović.
“Svoje izjave bazirao sam na činjenicama i optužnici. Malo je vjerovatno da određene strukture nijesu bile upoznate sa pokušajem krivičnog djela, iako je Moskva to demantovala nije pokazala spremnost za saradnju. Naprotiv, opstruirala je postupak”, kazao je Darmanović.
Bulatović je odgovor Darmanovića ocijenio paušalnim.
“Optužite Srbiju ako smijete, Ristić i Bogićević nijesu izručeni”, kazao je Bulatović Darmanoviću.
(antenam.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.