Brnabić: Vučićev jedini „zločin“ je to što se izborio za KiM

0

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je „jedini zločin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“ to što se izborio da KiM ponovo bude na agendi svjetskih sila.

Brnabić je to izjavila reagujući na navode koje je iznijela predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM i savjetnica u vladi privremenih prištinskih institucija Rada Trajković da „Vučić od Amerikanaca traži aboliciju za sebe i svoju porodicu u zamenu za prihvatanje sporazuma“.

„Vi ste, Trajković Rado, najveća sramota našeg naroda. Ne postoji veća. Tačka. Konkurencija je ovih dana oštra, ali teško ko može da Vas stigne. Aleksandar Vučić se izborio, kada je već sve bilo gotovo, da KiM ponovo bude na agendi svjetskih sila. Sam se izborio za to. To je njegov zločin?“, napisala je Brnabić na Tviteru u objavi uz koju je podelila link ka članku lista Danas koji je objavio intervju sa Trajković.

Dodaje da ukoliko je „iznošenje istine vrijeđanje“ onda ona vrijeđa Radu Trajković.

„Samo ne mogu da se setim kad sam je pre vređala – kad je lagala da je Aleksandar Vučić čedo ruske politike, ili da ga je „zapad“ doveo da prizna Kosovo? Vama svaka čast kakve sve gluposti promovišete. #DanielSmith“, napisala je Brnabić (misleći na intervju da Danijelom Smitom objavljenom u dnevnom listu „Danas“).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je kao lažne navode koje je iznela Trajković.

Dnevni list „Danas“ je tokom jučerašnjeg dana objavio intervju sa navodnim britanskim stručnjakom za međunarodne odnose i bezbednost sa fokusom na Zapadni Balkan, pod naslovom „Daniel Smit: Vučić mora da shvati da priznanje nezavisnosti Kosova nije stvar kompromisa, već priznanje realnosti“.

„Danas“ je kasnije objavio izvinjenje čitaocima u kojem je objasnio da je „Daniel Smith“ osoba koja se lažno predstavlja na društvenoj mreži Tviter.

 

 

(pink.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.