Bratić reagovala na tekst Pobjede: Nisam ja potrošila novac za plate već oni koji su 30 godina zapošljavali po sistemu jedan zaposleni – četiri glasa

2

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić reagovala je na Twitteru povodom današnjeg pisanja „Pobjede“ gdje se navodi da je njen resor dobio duplo negativno mišljenje za poslovanje u 2021. godini i da je potrošila 170 miliona evra za plate što je, kako piše Pobjeda 80% budžeta četiri ministarstva.

Bratićka poručuje da ona nije potrošila pare za plate već da su oni koji su vladali 30 godina zapošljavali po sistemu jedan zaposleni – četiri glasa i da je Vesna Bratić otpuštala, sada bi se vodila retorika „revanšizma i renesanse“.

„Ministarstvo se uvijek zove po imenu ministarstva. Samo se ono u kojem sam ja zove Vesna. Nije Vesna ništa „potrošila“ nego plate zaposlenim isplatila, i to ne Vesna nego Vlada, tj. Ministarstva“, pojašnjava Bratićeva.

U tekstu Pobjede se navodi i da je kolegijum na čelu sa Branislavom Radulovićem senatorem Nikolom N. Kovačevićem stava da finansijski izvještaj za 2021. godinu ne daje istinit i objektivan prikaz prihoda i rashoda, a da greške imaju materijalan i prožimajući efekat.

„Zbog toga, ali i kršenja više zakona, izvještaj će, osim Ministarstvu finansija (MF) i nadležnom skupštinskom odboru, biti dostavljen i Vrhovnom državnom tužilaštvu“, piše Pobjeda.

Sa druge strane, Bratićeva je na Twitteru napisala da se plate iz nekadašnjeg MPNKS isplaćuju i za sve škole u državi.

„Ne gađajte se milionima. Ne obmanjujte javnost „vatrenim“ naslovima. Ne crtajte mi opet metu jer će kad-tad Tužilaštvo da radi onako kako treba. Samo kažem. I, još nešto: zaista mi ne dopuštate da se vratim najljepšem poslu na svijetu. Gurate me opet u politiku, a tamo ću opet da se borim, samo još jače, protiv svih ovakvih pojava. I u „novinarstvu“, zaključila je Bratićeva.

2 Comments
 1. Komsija odozgo komentariše

  Ma dobro,nijesi.Niko normalan to i ne kaže.
  Pobjeda nijesu novine,nego vrsta toksičnog
  tariguza.
  Tamo piše ono špijunče Laživo D.Đ.
  Ali ,molim te, ti se makni iz javnog posla, nijesi za to.

 2. зорки komentariše

  Nije za javni posao? Pitaj narod koji je podržava i moli Boga da ne uđe kod Loleka i Boleka jer ode još srpskih glasova u tri lepe.
  Ili kod Dede Zdravka. Ili, nedajbože, crvenih.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.