Brat Duška Jovanovića: Nikola Marković je postavljen da prikriva, a ne da otkriva istinu o ubistvu!

Brat Duška Jovanovića: Nikola Marković je postavljen da prikriva, a ne da otkriva istinu o ubistvu!

“Kao brat Duška Jovanovića, i dalje se gnušam činjenice da je Nikola Marković, na čelu Komisije koja treba da se bavi rasvetljavanjima napada na novinare, pa i ubistvom mog brata. Marković je na tom mjestu postavljen da više prikriva, nego da otkriva o ubistvu mog brata”, poručio je univerzitetski profesor Miodrag Miško Jovanović, brat ubijenog urednika DAN-a.

On podsjeća na rane radove Nikole Markovića i ode koje je pisao Milu Đukanoviću u režimskim medijima.

“Porodica Duška Jovanovića nervozno i nesimpatično gleda na to što je Marković na čelu te Komisije, koju je, gle čuda, formirao upravo režim Mila Đukanovića. U saznanju sam da u specijalnom tužilaštvu postoji izvještaj koji je sačinio privatni detektiv o ubistvu mog brata. Sa određenim konkretnim podacima i činjenicama. Komisija i Marković se nikada nijesu bavili tim izvještajem, jasno je i zbog čega. To je još jedan dokaz, da je on na tom mjestu da prikriva činjenice, a ne da ih otkriva. Pa tu Komisiju je vlast i formirala, zato im je sve preče od Duškovog ubistva kojeg više i ne pominju”, smatra Jovanović.

Ističe da sumnja da Nikola Marković zna ko je imao najviše interesa da ubije njegovog brata.

“Šef države i premijer su govorili da je Duška ubio neko ko je imao najviše interesa za to. Sumnjam da Marković, zna ko je imao najviše interesa da ubije mog brata. Zato ništa godinama, koliko se nalazi na čelu te Komisije, nije pokrenuo vezano za ubistvo Duška Jovanovića”, naglašava Jovanović.

Sjeća se vremena kada je, kako kaže, Nikola Marković pisao ode Milu Đukanoviću, “i ima nas koji to odlično pamtimo”.

“Iako sam univerzitetski profesor i treba da biram riječi, a teško je kad o ovome govorim izabrati pravu, pa moram reći, iako to nije moj nivo, da mi se “Kao brat Duška Jovanovića, i dalje se gnušam činjenice da je Nikola Marković, na čelu Komisije koja treba da se bavi rasvetljavanjima napada na novinare, pa i ubistvom mog brata. Marković jenna tom mjestu postavljen da više prikriva, nego da otkriva o ubistvu mog brata”, poručio je univerzitetski profesor Miodrag Miško Jovanović, brat ubijenog urednika DAN-a.

Foto: Fosmedia

Related posts

17 Comments

 1. Duka

  Gojko Druze,Nije mi jasna sad ova pisanija o Nikoli Markovicu!?
  Cudno mi nekako da u jeku afere Koverta vi pisete o Gos.Markovicu?

  Reply
 2. Fiko

  Ovdje sve jasno ko za koga radi. Pitanje za g. Miska Jovanovica, kome je Milo dao stan, tebi ili Nikoli Markovicu. E, moj Misko.

  Reply
   1. SPS

    Ili gdje su pronasli taj cup sa blagom da napave DAN. Opljackali Sloba Milosevica pa sad izigravaju “novinare”.

    Reply
     1. DPS

      DAN je glasilo Druge familije. Sve prljave poslove za Vijesti odradjuju. Jasno je da je Nikola Markovic zagovornik zdravog jezgra iz DPS-a i da je to nalog koji je dobio da ispuni. Vidjecete uskoro da je ovo istina.

 3. Misko

  Ako za stan mislis na mene dabogda imao ti u zivotu ono ato je meni dao. I ucinio ti isto ato i meni.

  Reply
 4. Grom

  Činjenica je da je Marković mućak kao i ona njegova iz MANS-a, ne rade oni za svoj narod nego za razne bjelosvjetske jeb..vjetre, ko to do sada nije vidio ne mogu mu pomoći.

  Reply
 5. Pravedni

  Zar danas nije trebalo da bude neki intervju, exluzivno ste najavljivali… Mi cekali… Znaci da ne govorite istinu…

  Reply
 6. Vladimir

  Profesor Miško Jovanović je jedan od najpoštenijih ljudi koje sam imao čast upoznati dobro.A svi oni koji sumnjaju neka samo probaju da se stave na njegovo mjesto i neka se zamisle kako bi se osjećali sve ove godine

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *