Brat Duška Jovanovića: Nikola Marković je postavljen da prikriva, a ne da otkriva istinu o ubistvu!

Brat Duška Jovanovića: Nikola Marković je postavljen da prikriva, a ne da otkriva istinu o ubistvu!

“Kao brat Duška Jovanovića, i dalje se gnušam činjenice da je Nikola Marković, na čelu Komisije koja treba da se bavi rasvetljavanjima napada na novinare, pa i ubistvom mog brata. Marković je na tom mjestu postavljen da više prikriva, nego da otkriva o ubistvu mog brata”, poručio je univerzitetski profesor Miodrag Miško Jovanović, brat ubijenog urednika DAN-a.

On podsjeća na rane radove Nikole Markovića i ode koje je pisao Milu Đukanoviću u režimskim medijima.

“Porodica Duška Jovanovića nervozno i nesimpatično gleda na to što je Marković na čelu te Komisije, koju je, gle čuda, formirao upravo režim Mila Đukanovića. U saznanju sam da u specijalnom tužilaštvu postoji izvještaj koji je sačinio privatni detektiv o ubistvu mog brata. Sa određenim konkretnim podacima i činjenicama. Komisija i Marković se nikada nijesu bavili tim izvještajem, jasno je i zbog čega. To je još jedan dokaz, da je on na tom mjestu da prikriva činjenice, a ne da ih otkriva. Pa tu Komisiju je vlast i formirala, zato im je sve preče od Duškovog ubistva kojeg više i ne pominju”, smatra Jovanović.

Ističe da sumnja da Nikola Marković zna ko je imao najviše interesa da ubije njegovog brata.

“Šef države i premijer su govorili da je Duška ubio neko ko je imao najviše interesa za to. Sumnjam da Marković, zna ko je imao najviše interesa da ubije mog brata. Zato ništa godinama, koliko se nalazi na čelu te Komisije, nije pokrenuo vezano za ubistvo Duška Jovanovića”, naglašava Jovanović.

Sjeća se vremena kada je, kako kaže, Nikola Marković pisao ode Milu Đukanoviću, “i ima nas koji to odlično pamtimo”.

“Iako sam univerzitetski profesor i treba da biram riječi, a teško je kad o ovome govorim izabrati pravu, pa moram reći, iako to nije moj nivo, da mi se “Kao brat Duška Jovanovića, i dalje se gnušam činjenice da je Nikola Marković, na čelu Komisije koja treba da se bavi rasvetljavanjima napada na novinare, pa i ubistvom mog brata. Marković jenna tom mjestu postavljen da više prikriva, nego da otkriva o ubistvu mog brata”, poručio je univerzitetski profesor Miodrag Miško Jovanović, brat ubijenog urednika DAN-a.

Foto: Fosmedia

Related posts

18 Comments

 1. Duka

  Gojko Druze,Nije mi jasna sad ova pisanija o Nikoli Markovicu!?
  Cudno mi nekako da u jeku afere Koverta vi pisete o Gos.Markovicu?

  Reply
 2. Fiko

  Ovdje sve jasno ko za koga radi. Pitanje za g. Miska Jovanovica, kome je Milo dao stan, tebi ili Nikoli Markovicu. E, moj Misko.

  Reply
     1. DPS

      DAN je glasilo Druge familije. Sve prljave poslove za Vijesti odradjuju. Jasno je da je Nikola Markovic zagovornik zdravog jezgra iz DPS-a i da je to nalog koji je dobio da ispuni. Vidjecete uskoro da je ovo istina.

   1. Srdjan Loncar

    Prvo da te pozdravim od srca. Mogu samo da zamislim kako se osecas da ti neko u sred CG muchki eliminise onakvog brata. To zversko ubistvo nikad nece zastarati. Pocinioci kad tad moraju da budu otkriveni.

    Posto si vidim U. Prof. bice ti odmah razumljiv naucni metod, koji ti mentor uvek predoci, posto si zavrsio kvalifikacioni ispit (US postupak). Zove se “lock and free metod”. Ide ovako: Bilo koji ogroman problem da imash u zivotu (to bi se primenilo na tezu, koju su ti upravo odobrili), prvo odredi recimo 10 glavnih promenljivih. Potom “zakljuchaj” 9 i ostavi otkljucanu jednu. Istrazuj je “do smrti”. Potom zakljucaj svih 10 promenljivih, otkljucaj novu promenljivu i istrazuj je na isti nacin. … Tako svih 10 promenljivih. Potom istrazuj interakcije…

    Da to primenimo na slucaj smrti tvog brata. 1 promemljiva bi naravno bila Hobotnica na chelu sa Milom-Lopovom (kako mu klichu na ulicama). Druga promenljiva bi bio “Dan”, kako je osnovan, veza sa “Vijestima” itd… Treca promenljiva bi bila “Zeta”. Tako se, koliko se secam, zvala firma, koja je sluzila kao IZOLACIJA za Mila i Aca u dugo-godishnjem shvercu duvana, gde su imali priliku da stave u dzep najmanje milijardu $. itd itd. Ovi botovi zele da zamute vodu da sve zbuckaju u jednu kantu, tako da na kraju niko nema pojma o chemu se tu radi.

    .
    .
    .

    Evo mog usputnog istrazivanja samo jedne promenljive: Aco & Milo:

    Potseticu vas kako je Milo tokom godina odgovarao na pitanje DF, Lekica i dr. – Sta ima novo u istrazi ubistva D.J.? Jedanput je u sred Skupstine rekao da ga je najverovatnije ubio neko, ko je imao najvise da dobije njegovom smrcu. Zatim je dodao koristeci rech “RALJE”. Kao pred smrt Dusko je upao u RALJE Milosevic-Kostunica aparata!!!

    OK. Recimo da on veruje u to sto je javno izgovorio. Pa zar u tom slucaju ne bi ulozio ogroman napor da spere ljagu sa sebe (za sta ga ceo srpski-crnogorski narod sumnjici; ne rachunam Boshnjake i Albance, koji ga u takvim stvarima podrzavaju na revanshistichki nachin) i da istrazi tu vezu ubica sa nalogodavcima iz SR. Nije ni mrdnuo prstom u tom pravcu. Naprotiv, evo sta ste gore naveli – imenovao je svog obozavaoca da ko bajagi vodi istragu, koja nije mrdnula od nule punih 14 godina!

    Da je makar cutao, covek bi mogao da pomisli, da on nije direktno izdavao naredjenje, neko treci je to radio za njega. Medjutim, kad tako glupavo odvlachi trag na neku trecu stranu, kao da se prosto sprda sa mrtvom zrtvom, meni licno taj detalj govori da je on (a ne Milosevic-Kostunica) chovek, kome neki buduci, 100% nezavisni Sud u Slobodnoj CG, treba da dadne shansu da se brani uz najbolje advokate, za direktnu umesanost u muchku likvidaciju D.J.

    Idemo dalje. ‘Ajde da iskoristimo dosta dobru sugestiju, da se upitamo, ko je trebalo da najvise koristi smrcu D.J.? Prisetite se da je DJ likvidiran negde u vreme, kad se pripremao da otputuje u Kasacioni Sud u ITA, gde je trebalo da dadne iskaz o svom istrazivanju, o svercu duvana za koji su bili optuzeni Milo & Co. Dakle, ko je imao vecu korist od ove politicke likvidacije: Milo, Aco i Brano Micunovic ili S.M. i Kostunica?

    D.J. ne predstavlja jedinu politicku likvidaciju. Najnovija u nizu je pucanje u noge onoj novinarci “Vijesti”, sto se na srecu nije zavrsilo ubistvom, vec samo osakacenjem zrtve. Pitam Mila – Lopova, da li je i ona bila upala u “ralje” iz SR? Kako ni ta istraga nije mrdnula sa nule? Pre neki dan Pompeo je dao neku vrstu naredbe “ucenjenom Milu”, da taj politicki masakr zene, koja je istrazivala njihove narko veze i sl., MORA DA BUDE ISTRAZEN. Onda imate sluchaj onog Shcekica itd itd… Da li je i on upao u “ralje” SM-Kostunica?

    I moj treci posredan dokaz je – da Hobotnica stoji iza svih ovih politrickih likvidacija ili sakacenja je sledeci: Ne bi postavili Milovog obozavaoca da kobajagi vodi 14-god dugu nulti pomak istragu, vec bi pozvali ceo narod da jave sta znaju o slucaju. Potom bi stalno izvestavali javnost sta su do sada otkrili. To bi ih potpuno opralo, narod bi video da nema sta da kriju. Naravno, sasvim je drugaciji slucaj. Potrebno je samo da 30-GOD DIKTATURA PADNE. Onda cete vrlo brzo videti ogroman pomak u ovoj istrazi i nemam ni najmanje sumnje da ce pored “LAZNOG DRZAVNOG UDARA”, milijardu dolara opljackne od ovog siromasnog naroda Milo sa Acom, Branom Micunovicem i CO. odgovarati u prvom nezavisnom sudu u CG.

    Reply
 3. Grom

  Činjenica je da je Marković mućak kao i ona njegova iz MANS-a, ne rade oni za svoj narod nego za razne bjelosvjetske jeb..vjetre, ko to do sada nije vidio ne mogu mu pomoći.

  Reply
 4. Pravedni

  Zar danas nije trebalo da bude neki intervju, exluzivno ste najavljivali… Mi cekali… Znaci da ne govorite istinu…

  Reply
 5. Vladimir

  Profesor Miško Jovanović je jedan od najpoštenijih ljudi koje sam imao čast upoznati dobro.A svi oni koji sumnjaju neka samo probaju da se stave na njegovo mjesto i neka se zamisle kako bi se osjećali sve ove godine

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *