Božović: Vladimira Božovića nije protjerala Crna Gora i njen narod, već montenegrinski ekstremizam!

0

Poslanica Demokratskog fronta, Jelena Božović pitala je Krivokapića kada će Vlada povući odluku o protjerivanju abmasadora Vladimira Božovića.

“On je protjeran krajem novembra 2020. godine. Razlog je neopravdan budući da stav o Podgoričkoj skupštini zbog kog je protjeran, dijeli većina građana Crne Gore. Božovića nije protjerala Crna Gora niti je to bila volja našeg naroda, već ga je protjerao montenegrinski ekstremizam. To je pojava koja je u sukobu sa istinskom i tradicionalnom Crnom Gorom“, kazala je Božović.

Ona je dodala da je ovo diplomatski skandal koji se mora pod hitno riješiti.

Krivokapić: Ne možete ukidanje države slaviti, a u toj državi biti ambasador

Krivokapić je kazao da neće biti dobro ako se nastavi sa viktimiziranjem pogrešnih strana.

“Ne može biti da Crna Gora nije žrtva ako nečija vojska dođe kod vas i ukine vam državu i sve ostalo. Ja znam ko će biti gubitnik. Nemojte da vodimo politiku na štetu naroda kojeg branite“, rekao je Krivokapić.

Kako je dodao Božović mora poštovati Crnu Goru.

“Razlog je da ne možete ukidanje države slaviti, a u toj državi biti ambasador… Ambasador da je bio 100 puta Crnogorac, a mislim da u nekim situacijama nije bio mali Crnogorac, ovo je princip. Ko god da je bio Vlada, morala je to da uradi”, kazao je on.

“Ne možete slaviti ukidanje države a u toj državi biti ambasador. Ne mogu ja poći u Austriji i reći da je anšlus Austrije pozitivna stvar. Pa da vidimo koliko će ostati za ambasadora. To nigdje tako ne ide. To su pravila koja se poštuju“, kazao je Krivokapić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.