Bošnjak: Što prije formirati Odbor za „Možur“

0

Insistiraćemo na formiranju skupštinskog Anketnog odbora za aferu „Možura“, ali morali smo da povučemo pa ponovimo zahtjev jer neki od potpisnika ranijeg zahtjeva vise nijesu poslanici. Zato zahtjev mora da bude povučen i da bude ponovo predat u proceduru i mi smo to uradili, kazala je za Portal RTCG poslanica Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak.

„Insistiraću da to uđe na dnevni red neke od narednih sjednica tokom proljećnog zasijedanja. Insistiraću da bude na prvoj, a ako ne moraće na nekoj od sledećih jer mi kao opozicija uvijek imamo pravo na jednu tačku, jer to je novina koju smo poslovnički usvojili“, rekla je Bošnjak.

Inače, kako kaže, poslat je bio i zahtjev prema pravosudnim organima da se izjasne da li je pokrenut neki postupak u vezi „Možure“ jer ukoliko jeste ne bi postojalo pravo na anketni odbor.

„Ali s obzirom da ćute, pretpostavljamo da nije i mi ćemo insistirati jer taj koruptivni posao koji vodi do vrha prethodne vlasti, a nažalost, rezultovao je i smrću novinarke koja je razotkrila koruptivne radnje mnogih moćnih aktera, mora biti razriješen. Imamo podršku sina ubijene novinarke i spremnost da značajno doprinese rasvjetljavanju ove afere koja je već na Malti dobila sudski epilog a i padale su ostavke vladajuće vrhuške upletene u sve to. I nasa vrhuška treba da pruži odgovore na mnoga pitanja povodom protivzakonitih radnji i sumnjivih transakcija i ugovora“, navela je Bošnjak.

Podsjetimo, biznismen sa Malte Jorgen Fenek optužen je za ubistvo novinarke Dafne Karuane Galicije. Fenek je uhapšen u novembru 2019.godine pod optužbom za suučesništvo u ubistvu. Izjasnio se da nije kriv.

Dafne Karuana Galicija ubijena je u eksploziji automobila bombe dok je napuštala svoj dom 16. oktobra 2017.godine.

Istraživala je moguću korupciju prilikom sklapanja važnih ugovora kada je ubijena, uključujući vjetroelektranu na Možuri, u Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.