Bošković vrijeđa: Amfilohije je biznismen, drago mi je što sa Ristom Radovićem ne dijelim politička ubjeđenja!

2

Biće mi zadovoljstvo da vratim orden Srpskoj pravoslavnoj crkvi, da mi ga ne moraju oduzimati, posebno kad vidim kome su sve taj orden dali“, poručio je ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković, u dnevniku TVCG.

On je rekao da ga ne čude izjave mitropolita Amfilohija, budući da se, kako kaže, u posljednje vrijeme ponaša više kao biznismen nego kao svešteno lice.

Mitropolit Amfilohije je, nakon litije u Pljevljima, najavio da će Crkva “oduzeti” orden Svetog Save Boškoviću.

“Ono na šta sam posebno ponosan je to što se moji i politički stavovi Rista Radovića dijametralno suprotno razilaze. U emisiji “Svjedok Božje ljubavi” mogli smo da vidimo dosta materijala koga to on podržava i blagosilja”, ocijenio je Bošković i kazao da orden SPC nije ni tražio, te da je bio u Odboru Rudnika uglja Pljevlja, kada su pomogli finansiranje nekoliko vjerskih objekata.

“Izuzetno sam ponosam na to što smo tada radili i da sam danas u prilici, sigurno bih isto uradio i pomogao izgradnju vjerskih objekata, ili obnovu postojećih, bilo gdje na teritoriji Crne Gore”, poručio je Bošković.

On je ocijenio da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i da su državni organi i u prošlosti znali da se izbore sa izazovima koji su bili mnogo složeniji s aspekta bezbjednosti.

“Siguran sam da imamo i snage i kapaciteta da sve ovo prevaziđemo na miran i dostojanstven način i u skladu s onim praksom koja se baštini u razvijenim evropskim državama, porodici naroda kojoj Crna Gora teži”, kazao je Bošković u Dnevniku.

On je dodao, da je pozvao načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića i čestitao mu na stavu i izjavi da se od vojnika očekuje da brani državu u skladu sa zakonima i Ustavom.

“Ako dobro pročitate izjavu, vidjećete da je on rekao da je sloboda vjeroispovijesti osnovno ljudsko pravo svakog pojedinca i da će zaštititi bilo pojedinca bilo Vojsku u cjelini od zloupotrebe u bilo koje, političke ili vjerske svrhe”, kazao je Bošković.

Ministar odbrane je poručio da Crna Gora ima vojsku koja je odana državi i koja je spremna da zaštiti teritorijalni integritet i državni poredak.

2 Comments
  1. Ivan komentariše

    Čovjek samo może reći, SRAM TE BILO ti mali iskompleksirani čovječe

  2. Ljuta komentariše

    Pa sto je do sad nisi vratio….ime ce ti ostati djeci da se sprdaju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.