Borovinić Bojović: Ponašanje DPS-a je samo nastavak opstrukcije izborne volje građana

0

„Ponašanje predstavnika DPS-a na jučerašnjoj sjednici izborne komisije Glavnog grada, samo je nastavak opstrukcije izborne volje građana u režiji poraženog DPS-a. Kada kaže da neće potpisati rezultate izbora, Vukčević time direktno odbija da prizna izbornu volju građana Podgorice koja je njegovu stranku razvlastila u Glavnom gradu, i to ubjedljivom većinom od preko 60% glasova. Nije u pitanju samo puki refleks izbornih gubitnika, već još jedno svjedočanstvo antidemokratskog ponašanja DPS-a, iako su na isto upozoreni i od međunarodne zajednice. To je i moralno i političko srozavanje pojedinaca, zbog kojeg ova stranka i njen blok, sada imaju još manju podršku od one sa oktobarskih izbora, jer sam sigurna da ogromna većina građana i građanki Podgorice ne podržava ovo necivilizovano ponašanje“, rekla je dr Jelena Borovinić Bojović, nosilac liste Za budućnost Podgorice.

Dr Borovinić Bojović dodaje da će nova vlast u Podgorici biti formirana u skorom roku, u to nema sumnje ali zaista, kako kaže, svima nama, građanima i građankama Podgorice, komično izgleda opiranje predstavnika odlazećeg DPS-a da učine jednu prostu stvar koja je u demokratskim zemljama stvar rutine i formalnosti – da predaju vlast pobjednicima odnosno da ne ometaju građane Podgorice u realizaciji njihove jasno izražene izborne volje, tim prije, što su taj poraz i sami priznali.

„No, očigledno je potreba određenih struktura bivšeg lokalnog režima da na svake, pa čak i ovako bizarne načine, ometaju demokratsku tranziciju vlasti i time usporavaju političku emancipaciju društva u Crnoj Gori“, jasna je u izjavi za IN4S dr Borovinić Bojović.

„Dobro je što je Izborna komisija usvojila konačne rezultate izbora, time smo za korak bliži danu kada će Podgorica dobiti demokratski izabranu vlast“, zaključila je ona u izjavi za naš portal.

Podsjetimo, izborna komisija Glavnog grada, kojom je predsjedavao najstariji član Radosav Jokić, usvojila je juče konačne rezultate izbora u Podgorici. Pobjednici lokalnih izbora u Podgorici su na sjednici Izborne komisije, koju su nastavili bez predsjednika Veselina Vukčevića utvrdili konačne rezultate izbora. Vukčević je, nakon što je zaključio sjednicu, napustio salu sa članovima IK-a iz DPS-a.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.