Borba saznaje: Služba pretražila jezero, nema pušaka i municije koje je pominjao Velimirović

0

MUP Srbije pretražio je jezero Gazivode na Kosovu i Metohiji i tom prilikom nije pronađeno nikakvo oružje, niti bilo kakvi tragovi da je neko tamo bacio puške i municiju, ekskluzivno saznaje Borba. Podsjetimo, svjedok u predmetu “državni udar” Mirko Velimirović saopštio je da je u pomenuto jezero bacio puške i municiju po nalogu specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Osim jezera, pretražen je i okolni teren, međutim, nikakav trag nije nađen.
“Povodom ovog slučaja ćemo otvoriti istragu i provjerićemo sve navode. Biće saslušan i Mirko Velimirović, kao i još neka lica. Naše provjere su pokazale da u tom jezeru nema oružja, niti bilo kakve municije. Jezero je pretraženo i tokom 2016. godine, odmah nakon što smo dobili informaciju da je Velimirović tamo, navodno, bacio oružje. Ništa nije pronađeno, pa ćemo istragom utvrditi šta je istina, kazao je naš sagovornik iz MUP-a Srbije.
Kako saznajemo, policija provjerava i izvjesnog Fadilja, od koga je Velimirović navodno nabavio oružje, ali još uvijek nijesu ušli u trag tom licu. Tačnije, još uvijek se ne zna ni da li ta osoba postoji, ali će sve biti jasnije nakon što Velimirović da svoj iskaz.
Potvrđeno nam je da će nadležni organi Srbije pokrenuti istragu o pomenutom oružju.
“Prosto je nemoguće da nijedna služba neke države ne zna da se neko bavi nelegalnom prodajom oružja. Nemoguće je da neko može da kupi 50 automatskih pušaka i sanduci municije van kontrole države”, ističe naš sagovornik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.