Borba otkriva: ANB oformio tim za prisluškivanje novinara koji su na vezi sa Duškom Kneževićem!

Borba otkriva: ANB oformio tim za prisluškivanje novinara koji su na vezi sa Duškom Kneževićem!

U okviru Agencije za nacionalnu bezbjednost, prije dvije nedjelje formiran je specijalni tim koji se bavi praćenjem i prisluškivanjem opozicionih lidera, kao i novinara koji su na vezi sa biznismenom Duškom Kneževićem, saznaje Borba. Zadatak operativaca koji rade na ovom predmetu je da bilježe sve kontakte, kao i sadržinu razgovora. Kako saznajemo, u akciju su uključeni i neki bivši pripadnici ANB-a, koji imaju iskustva u ovakvim poslovima.

“Nakon što je krenulo otvaranje afera protiv vrha vlasti, donesena je odluka da se napravi poseban centar u okviru ANB-a, čiji zadatak je samo praćenje komunikacija osoba koje su u kontaktu sa Kneževićem. Plan je da se unaprijed otkrije šta će biti objavljeno u medijima, na osnovu informacija koje stižu od Kneževića. Takođe, dogovoreno je da se kroz režimske medije satanizuju svi oni koji imaju bilo kakav kontakt sa Kneževićem, bez obzira što je riječ i o novinarima kojima je to u opisu posla. Taj dio poana se uveliko sprovodi”, kaže naš sagovornik.

Za ovu akciju je specijalno opremljena jedna prostorija u ANB-u, koja je u funkciji gotovo 24 sata.

Tim koji se bavi ovim poslom je sastavljen od najodanijih kadrova DPS-a.

“Sve informacije se na dnevnom nivou slivaju u operativni štab Đukanovića, u njegovom kabinetu”, otkriva naš sagovornik.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *