Bojović: Simović i Hrapović da kažu gdje su tih 600 kovid kreveta

0

 

Pozivamo Milutina Simovića, Kenana Hrapovića i Jefta Erakovića da pod hitno reaguju na alarmantno stanje epidemije korona virusa u Crnoj Gori, a posebno u našem sjevernom regionu. Pozivamo ih da odmah odgovore građanima gdje su tih 600 bolničkih kovid postelja (kreveta) koje ovih dana pominju, pita Vladislav Bojović, funkcioner Demokratskog fronta

Zašto se ne traži pomoć i podrška sa različitih adresa, ako su doktori i medicinsko osoblje pod ogromnim pritiskom i na izmaku snaga širom Crne Gore? Kako je moguće da je u Crnoj Gori poslednjih nedelja duplo više zaraženih u Crnoj Gori nego u Srbiji, dok je procenat smrtnosti u Crnoj Gori dramatično visok?

Zašto se ne traži pulmolog i drugi potrebni specijalisti, kao ispomoć za bolnice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama iz drugih bolnica i medicinskih centara? U Pljevljima npr. postoji samo jedan infektolog, a epidemiolozi se mijenjaju na nedelju dana već više od 2 mjeseca. Nije drugačije ni u drugim medicinskim centrima širom Crne Gore.

Zašto se oboljeli kovid pacijenti šalju recimo iz Pljevalja na liječenje u Nikšić, gdje nema više bolničkih kapaciteta, da bi se onda u tako teškom stanju prosleđivali u Bar, dakle na drugi kraj Crne Gore?

Da li je istina da se zbog nedostatka sestrinskog kadra, prebacuju sestre sa drugih odjeljenja, što uzrokuje probleme u vršenju njihovih redovnih poslova, uz mogućnost širenja korone i na druga odjeljenja sa povratkom tih sestara na ta odjeljenja?

Koliko ima ležećih mjesta u Pljevljima i kolika je popunjenost? Zašto je bolnica u Pljevljima koja je bila planirana kao čista bolnica uopšte ušla u kovid sistem, kada se zna da najviše oskudjeva sa kadrom u cijeloj CG?

Postavljena pitanja ukazuju da ministarstvo i druge nadležne institucije nikada nisu radile planski i da je sjever za njih bio zadnja rupa na svirali. Međutim, oni koji su još uvijek nadležni imaju obavezu da reaguju na ovo dramatično stanje i to pod hitno! Ako nema kapaciteta u Crnoj Gori neka zarad zdravlja i života građana zatraže pomoć i podršku bez zadrške i kalkulacija!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.