Bogdanović: Skupština Crne Gore odbila da se odloži sjednica zbog pijeteta žrtvama stradalim na Cetinju

0

Funkcioner Demokrata Boris Bogdanović saopštio je danas da je zbog pijeteta prema žrtvama stradalim u masakru na Cetinju, predložio da se današnja sjednica Skupštine Crne Gore odloži za naredni podnedjeljak, ali je takav predlog odbijen.

Kako je kazao, predlog su odbili članovi Kolegijuma Skupštine.

Podsjetimo, poslanici crnogorske Skupštine danas bi, na vanrednom zasijedanju, trebalo da glasaju o četiri predložena kandidata za članove Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu predložio je da se na te funkcije izaberu Nebojša Vučinič, Radoje Korać, Dragan Šoć i Fikret Kurgaš.

Za njihov izbor potrebna je dvotrećinska, odnosno tropetinska podrška poslanika.

Na dnevnom redu su izmjene zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Glavnom gradu kojim je predviđeno osnivanje Zete kao samostalne opštine.

To su predložili poslanici Danijel Živković, Draginja Vuksanović Stanković, Kenana Strujić Harbić i Miloš Konatar.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju anketnog odbora u vezi postupanja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost u događajima na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine.

Formiranje anketnog odbora inicirali su poslanički klubovi Socijaldemokrata, Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke, Socijaldemoktratske i Liberalne partije.

Na dnevnom redu sjednice su i predložene izmjene Zakona o zaradama u javnom sektoru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.