Bogdanović potpisao Memorandum o razumijevanju sa predstavnicima zanatskih udruženja, data podrška koaliciji „Zajedno!“

0

“Demokratska partija socijalista će u sljedećem sazivu Skupštine insistirati na što skorijem usvajanju novog Zakona o zanatstvu, naravno – uz punu koordinaciju sa Zanatskom komorom Crne Gore. Ne želimo akt koji je puka formalnost, već isključivo onaj koji će biti apsolutno podsticajan za zanatlije – i postojeće i one koji sebe pronađu u tome u budućnosti”, poručio je Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore nakon što je sa predstavnikom 24 zanatska udruženja potpisao Memorandum o razumijevanju.

On je istakao da zanatska djelatnost u Crnoj Gori ima dugu istoriju, ali i veliki potencijal u sadašnjem vremenu.

“Da je tako, potvrđivali su programi koje sam uspostavljao i dok sam obavljao dužnost ministra – a na koje su nam se javljali i mlađi ljudi koji se, primjenjujući pritom savremenu tehnologiju i opremu, žele baviti zanatima, osnivajući mala preduzeća.

Upravo Zanatsko-privredna komora organizacija je koja prepoznaje važnost unaprjeđenja svih tih djelatnosti, koja tome daje veliki doprinos i zbog toga mi je veliko zadovoljstvo što ćemo ubuduće sarađivati”, kazao je generalni sekretar DPS-a.

On je istakao da je među članovima DPS-a mnogo onih koji se bave zanatima, tako da će naročito ova kategorija zaposlenih biti uključena u podršku izradi planova, čiji će cilj, između ostalog, biti stvaranje mogućnosti za mnogo bolji plasman proizvoda na tržištu.

“U potpunosti podržavamo inicijativu koja se tiče uspostavljanja ministarstva koje će biti zaduženo i za zanatsku djelatnost i za mala i za srednja preduzeća. Ukoliko se malo osvrnemo na podatke i vidimo koliko naših građana radi u tim sektorima, jasno je da i te kako postoji prostor za uspostavljanje tog resora.

Iz tog razloga, ovo danas vidim samo kao početak dobre saradnje koja će imati obostrano jak efekat – dakle, i po zanatska, odnosno mala i srednja preduzeća, i po samu Crnu Goru i njenu privredu i tržište. U to ime, srdačno zahvaljujem Komori i na podršci i na tome što su prepoznali upravo DPS i naše koalicione partnere kao saveznike u realizaciji svojih ciljeva”, zaključio je Bogdanović.

Ispred Zanatsko preduzetničke komore Crne Gore obratio se Boris Marđonović koji je istakao posebno zadovoljstvo potpisivanjem memoranduma kojim se kako je sam ocijenio, potvrđuje evropska orijentacija.

“Svaki zanatlija i privrednik dobiće sigurnost i pomoć od države. Uvjeren sam da vrlo brzo, sigurnim koracima krećemo ka stabilizaciji i razvoju, jer ćete vi pobijediti na izborima a mi ćemo vam pomoći u izazovima koja su pred vama. U zanatlijama imate pouzdane partnere jer su oni razumjeli značaj konsolidovanog nastupa privrede i spremi su podržati samo one koji garantuju dogovorene ciljeve”, rekao je Marđonović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.