Bocan-Harčenko: Vučić riješen da diplomatskim putem riješi problem na Kosmetu, ali zahtijeva neutralnost Zapada!

1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić riješen je da diplomatskim putem riješi problem na Kosovu i Metohiji, spreman je za pregovore, ali zahtijeva neutralnost Zapada, izjavio je danas posle sastanka s Vučićem ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

„Rješavanje kosovskog problema Vučić u cjelini vidi isključivo uz pomoć diplomatije, i spreman je za pregovore. Istovremeno zahtijeva da se postigne zaista veća neutralnost Zapada, i što je najvažnije, poštenje Zapada“, rekao je Bocan-Harčenko za rusku televiziju „Rusija24“.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o najnovijoj eskalaciji nasilja nad srpskom zajednicom na Kosovu i Metohiji, obavijestio ga o jučerašnjim dešavanjima i izrazio zabrinutost zbog ekstremnog nasilja i podmukle diskriminacije Srba, sa zebnjom da se situacija razvija u veoma lošem smjeru, saopštila je pres služba predsjednika Srbije.

Bocan-Harčenko je tom prilikom, kako se navodi u saopštenju, istakao da zvanična Moskva prati sva događanja i da će prenijeti sve informacije koje su mu danas predočene. On je istakao da Rusija razumije svu delikatnost situacije i da primjećuje porast agresivnosti Prištine, koja može da ima ozbiljne posledice.

„Moskva ima najozbiljniji pristup u praćenju razvoja situacije i shvatamo da ovakav razvoj događaja može da izazove ozbiljnu krizu, čak eksploziju u cijelom regionu“, rekao je Bocan-Harčenko, preneo je Tanjug.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    VATIKAN I NJEMAČKA. ISTO kao Oluja, isto…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.