Bertomeu priželjkuje navijače na F4 Evrolige

0

Prvi čovjek košarkaške Evrolige Djordi Bertomeu rekao je danas da se nada da bi ograničeni broj navijača mogao da prisustvuje završnom turniru tog takmičenja u maju u Kelnu.

-Naravno, ne puna hala, to je sigurno. Još je rano reći da li će navijačima biti dozvoljen ulaz u dvoranu, ali najvažnija stvar, naša najveća zabrinutost na početku sezone bila je da li ćemo uspjeti da igramo sezonu- rekao je Bertomeu.

Evroliga je potpisala ugovor sa američkom konsultantskom kompanijom Elevejt Sports, koja bi trebalo da pomogne u razvoju strategije za prodaju ulaznica, prijem i iskustvo navijača za “fajnal for”, koji će se održati od 28. do 30. maja u Kelnu.

Utakmice završnog turnira prenose se u više od 200 zemalja. Prošlogodišnji turnir otkazan je zbog pandemije korona virusa.

-I dalje vjerujemo da će odredjeni procenat navijača moći da prisustvuje. Pokušavamo da otkrijemo kako da nadoknadimo to što će ovo biti drugačiji ‘fajnal for’ u poredjenju sa prethodnih 16, 17, koji su bili velika stvar evropske košarke. Narednih nekoliko nedelja ili mjeseci pokušaćemo da smislimo kako ovo da uradimo na najbolji način i kako da turnir približimo navijačima koji ne mogu biti sa nama- naveo je Bertomeu.

Na nekim evroligaškim utakmicama ove sezone bilo je navijača u halama, u ograničenom broju.

-Neki navijači su se vratili. To je dobar znak. Kako se bliži plej-of, možda će ih biti i više. A sledeće sezone, nadam se da će sve biti normalno. Ovdje se ne radi o optimizmu, već o tome da budemo realni. Ne možemo još jednu sezonu da budemo odvojeni od navijača. Barem u Evropi, jedna od stvari koja definiše ili opisuje naš sport je strast naših navijača. Nevjerovatna poseta koju imamo jedna je od glavnih stvari. Prisustvo dijela navijača na ‘fajnal foru’ bio bi veliki korak u pravom smeru- naveo je Bertomeu.

(Sportske net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.