Bečić sa Lajčakom: Građani na rekordnom nivou podržavaju evropske integracije, treba jačati građansko društvo a ne ekstremne nacionalizme

6

Danas je predsjednik Demokrata imao priliku da se u Bratislavi sastane sa gospodinom Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU, saopštile su Demokrate.

U razgovoru o evropskoj budućnosti Crne Gore, govorili su o  šansama i perspektivama Crne Gore, ali i mogućnostima njihovog bržeg ostvarenja.  Konstatovali su da, u izazovnim vremenima, evropski političari moraju biti spremni na hrabre odluke, koje znače sigurno članstvo Crne Gore u porodici evropskih naroda. Crna Gora kao prva buduća članica EU mora biti spremna da sve važne odluke donosi zajedno sa  evropskim partnerima.

„Naš spoljno-politički kurs je kurs naših evropskh susjeda i evropskih prijatelja“, kazao je Bečić u razgovoru sa Lajčakom.

Ističući važnost građanske profilacije Demokrata, Lajčak je saopštio: „Vi ste, predsjedniče Bečiću, lider evropske partije koja za sebe može reći da je snažna građanska partija, a jake građanske partije trebaju Crnoj Gori i EU partnerima“, zaključio je Lajčak.

„Evropska unija uporno drži otvorena vrata i čeka očekivane rezultate, jer Crna Gora ima istorijsku šansu da postane naredna članica EU. Zato je potrebno pratiti želje građana koji na rekordnom nivou podržavaju evropske integracije, gledati ka budućnosti, a ne prošlosti, jačati građansko društvo, a ne ekstremne nacionalizme, graditi mostove i jačati povjerenje, a ne produbljivati podjele, jer konsenzus oko evropskog puta i društveno-politička stabinost usled brojnih domaćih i globalnih izazova nemaju alternativu. Izazovna vremena i veliki ciljevi traže stabilne, odgovorne i pouzdane aktere i partnere“, zaključili su sagovornici u Bratislavi.

6 Comments
 1. Loncović komentariše

  Ali gosn. Bečiću, „građanska“ stranka, ne može biti istovremeno i antisrpska,! Podržao si smjenu ministra Leposavića, podržao sramnu rezoluciju o Srebrenici. Sve na štetu srpskog naroda i srpskih interesa. Uostalom, glasači tvoje stranke nisu ni bošnjaci ni albanci, već 90% Srbi. Zato nas poštedi tvoje šuplje priče i gledaj koliko ćeš glasova imati na sledećim izborima.

 2. Jakov komentariše

  Tako je Aleksa. Zato obori ovu kvazi vladu. Ti si buducnost Crne Gore

  1. Q komentariše

   Ne daj Bože tu budučnost sa ovim LGBT da je vodi.

   1. Vuksan Lekić komentariše

    Otišao je u Bratislavu da bi neku trgovinu političku ugovorio sa korumpiranim Lajčakom

 3. Istina Je Jedna , Nema Dvije komentariše

  Kad dodje ovaj neprijatelj Srba ,nije dobro….uci Beckog kako da se postupa da bi sve ostalo po starom,odnosno da i dalje oni upravljaju situacijom…

 4. Komsija odozgo komentariše

  A nije imao priliku ,no se odvukao Aljeksa u Bratislavu,
  da nešto ila i da se dogovara o nekoj sramotnoj izdaji.
  Imao priliku? Izdajnici i komunjarska posmrčadi, ko vas glasao veći je izdajnik od vas

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.