Bečić: Ispuniću cilj koji sam zacrtao kada sam ušao u politiku, a to je uvođenje Crne Gore u EU!

4

“Taj ko bi se predao i odustao, pomogao bi političkim izdajnicima i verifikovao njihovu političku izdaju! Ako se naši preci u različitim istorijskim periodima nisu nikad povukli, odustali Ili predali a bilo im je pošteno da kažemo mnogo teže, ni mi nemamo pravo na to! Nema Crna Gora pravo na to! Zajedno idemo da ih pobijedimo ponovo!”- naglasio je lider Demokrata pred više od 700 delegata na Izbornoj konvenciji Demokrata u Baru.

On je između ostalog poručio da može da razumije da su događaji iz prethodnih par mjeseci kod ljudi izazvali osjećaj nepravde, pa i bijesa, ali da apatiju, demotivaciju i odustajanje ne može da razumije ili prihvati.

Bečić je Baranima i Barankama obećao još istorijskih pobjeda i istakao da će upravo Demokrate sa slobodnim građanima ispuniti veliki cilj u koji će i on lično usmjeriti svu svoju snagu i energiju, a to je uvođenje Crne Gore u Evropsku uniju.

„Vidjeli ste da je moguće. I tada sam vam govorio, ako vjerujemo, ako smo čisti, pošteni, uporni i energični, doći ćemo do ciljeva. I došli smo do ovolikih, istorijskih ciljeva. Koliko smo samo opština u Crnoj Gori oslobodili. Došli smo i do velike, istorijske pobjede na parlamentarnim izborima. I bez obzira na ovo čemu danas svjedočimo, nikad više ništa neće biti isto u Crnoj Gori. Oni su posvađani, oni se programski sudaraju, oni nemaju legitimitet, i urušavanje ovog projekta je pitanje mjeseca. I ponovo ćemo ispraviti tu nepravdu. Ali nije to jedini cilj, niti su samo to ciljevi koje smo ostvarili. Sjetite se besplatnih udžbenika, dječijih dodataka, većih plata, većih penzija, Njegoševog dana, zakona kojim smo zaštitili imovinu crkava i vjerskih zajednica. To su istorijske stranice koje smo ispisali. Ali ostaje jedan veliki cilj koji moramo da ostvarimo, koji sam zacrtao kada sam ušao u politiku, za čije ću ostvarenje svu svoju snagu i energiju usmjeriti – da mi i vi uvedemo Crnu Goru u EU!”, istakao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je kazao da nema boljeg mjesta za govoriti o pomirenju Crne Gore od Bara, gdje su se sabrale crnogorske različitosti koje su pokazale da je to naša snaga kojom pobjeđujemo, a ne naša slabost kojom treba da nas lome da bi oni vladali i profitirali.

“Kao što ne razumiju kako se vodi regionalna politika, tako ne razumiju ni pomirenje. Crna Gora se ne miri izdajom naroda i uzimanjem funkcija i fotelja, i mirenjem sa onima koje su optuživali za kriminal i korupciju. Crna Gora se miri kad ekonomski osnažite sve ljude bez obzira na partijsku pripadnost, da oni slobodno razmišljaju i da ih niko ne može ucijeniti, kad ojačate insititucije tako da na njih ne može da utiče ni jedna partija mimo Ustava i zakona. Tako se miri Crna Gora, jer kad jačaju gradjani i insititucije, jača država, a slabe kriminalci i profiteri. Protiv kriminala i korupcije se bori vrlo jednostavno: opet dolazimo do pitanja časti. Ne mogu se protiv kriminala boriti oni koji su sluge tog kriminala i korupcije”, kazao je Bečić.

Zato, istakao je on, samo treba pogledati primjere šta je ko radio i lako je zaključiti ko se bori protiv kriminala.

“Ko je u Crnoj Gori otvorio pitanje zabrane ulaska Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru? Demokrate. Ko je poslije dvadeset godina otvorio pitanje ubistva ispred KCCG i uloge Branislava Brana Mićunovića u tome? Demokrate. Ko je otvorio pitanje i pomenuo prvi Zorana Lazovića? Demokrate. Ko postavlja pitanje i uprono traži odgovor, na pitanje: Ko je dozvolio bjekstvo šefa Kavačkog klana Radoja Zvicera? Ko je ukazivao na  nepočinstva svih klanova, i Kavačkog i Škaljarskog i svih klanova i kriminalaca u CG? Demokrate. Koga su pratili visokorangirani članovi klanova i istovremeno visokorangirani članovi Uprave policije? Mene i Demokrate. Koga su prisluškivali, hapsili i prebijali? Demokrate! Nas ćete naći tamo gdje je trebalo progovoriti o onome o čemu niko nije smio, i tamo gdje je trebalo glavu poturiti, a one koji za sebe tvrde da su vrli borci protiv kriminala i korupcije i prave predstave od toga, niti ćete naći da su išta od ovoga otvorili, ni pomenuli, niti da ih je ko prisluškivao, pratio, prebijao ili hapsio. Pametnom dosta!”, naglasio je Bečić, i dao javnosti jednu ekskluzivnu informaciju koja govori o crnogorskom apsurdu zarobljenosti sistema i tome da je sistem srastao sa kriminalom i korupcijom.

“Obaviješten sam da mi je Vlada, odnosno njeni nadležni organi ukidaju državno obezbjeđenje bez obzira na sve. Nema problema, jer mi se znamo boriti, braniti i mi ćemo se odbraniti i pobijediti. Ali paradoks je u tome što i dan danas državno obezbjeđenje na nivou predsjednika ima Zoran Lazović, koji je pravdao skidanje zabrane ulaska Belivuku ubjeđjujući nas da on nije opasnst za građane i čijeg sina Europol označava kao visokorangiranog člana Kavačkog klana! Nema problema. Ne iznenadjuju nas brojni primjeri srastanja djelova države sa organizovanim kriminalom i korupcijom o cemu govore i podaci Europola, ali mi se znamo braniti, odbraniti i pobijediti, i niko nas ne može zaustaviti! Kad smo ušli u ovaj posao, istog dana smo svi mi svoju glavu stavili na sto, i prinijeli je na sto slobode Crne Gore i naroda Crne Gore. I tu nema nikakvog spora. Mi smo spremni sve da učinimo, da podnesemo maksimalnu žrtvu, ali nismo spremni da se predamo, da odustanemo i da ne pobijedimo, i zato ćemo nastaviti da ih pitamo kako je Radoje Zvicer napustio Crnu Goru prije godinu dana kada je sadašnji premijer bio koordinator svih službi bezbjednosti; nastavićemo i dalje da ih pitamo ko se sa kime gledao, kako je došlo do prevrata vlasti u Crnoj Gori, kome je Milivoje Katnić čestitao povratak na pravu stranu, ko je ubio onog momka ispred KCCG, zašto pripadnici Uprave policije za koje Europol tvrdi da su visokorangirani članovi kriminalnih klanova još nisu procesuirani”, zaključio je Bečić, naglasivši da Demokrate imaju slobodu, i hrabrosi i petlje da uvijek pravnim sredstvima gađaju u suštinu i da će se izboriti sa Crna Gora bude demokratska i uređena zemlja, prva naredna članica Evropske unije.

4 Comments
 1. Jakov komentariše

  Bravo Bečiću

 2. Marko komentariše

  On moze u EU jedino Bogdanovića da povede,Čovjek nije čist kada ovo moze da izjavi,bolesni narcis

 3. LJUBO komentariše

  Koja budaletina
  Soroseva marioneta.
  Razumije se se koliko i Raza Murova za u onu rabotu

 4. Crnogorka komentariše

  NE DAJ BOZE DA JE ZA GLAVU VISOCIJI ! OD NJEGA SE NE BI MOGLO OPSTATI ! KOMPLEKSAS !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.