Bakić DPS-u GB-u i SD-u: Ugasite radio Kolašin, troše novac građana, a program ne emituju!

0

Nakon skoro godinu dana od registracije RTV Kolašin, a uprkos upozorenju građanima na nezakonitosti koje smo otkrili u vezi sa osnivanjem i radom, pitanje koje se postavlja kolašinskoj vlasti je šta se dešava sa projektom za koji su se toliko zalagali trošeći novac svih nas, navodi se u saopštenju odbornice Demokrata u SO Kolašin Zorane Bakić.

Ona je istakla da je RTV Kolašin osnovan od strane vladajuće koalicije DPS-GB-SD, a da “već više od tri mjeseca lokalni radio ne emituje program”, budući da možemo vidjeti da isti funkcioniše putem interneta? Navela je primjer da do sada nijedno skupštinsko zasijedanje nije prenošeno dok je upravo opština osnivač.

Bakić je podsjetila da je iz opštinske kase nakon osnivanja ovog emitera prebačeno više od 10.000 eura, a nedugo zatim preduzeće je ostalo bez direktora “koji je za sobom ostavio kaznu od 2.000 eura te račun na kome nema novca i koji je u blokadi zbog brojnih neizvršenih obaveza”

“Kako stoji na sajtu agencije za elektronske medije Crne Gore direktor ovog preduzeća je i dalje Dragoslav Jeknić Šaft pa pozivam predsjednika opštine Milosava Bulatovića da razriješi nedoumice oko funkcionisanja ovog pravnog lica čiji je osnivač Opština, ali i gdje su dokumentacija i pečati te da li je neko od organa upravljanja u ostavci izvršio popis opreme koju su ostavili i na koji način se ista sada održava?”, saopštila je ona.

Takođe je dodala da građani moraju da znaju da je većina članova Savjeta dala ostavke kao i predsjednik ovog upravljačkog organa “bježeći od odgovornosti koja ih nesumnjivo očekuje zbog niza protivpravnih radnji, u kojima su učestvovali, a na koje nijesu reagovali savjesno i profesionalno”.

“Ovom prilikom pozivamo nosioce koalicione vlasti u lokalnoj upravi da hitno uđu u proces gašenja ovog pravnog lica i time spriječe dodatnu štetu koju su nanijeli i građanima i budžetu Opštine obzirom da se troškovi iz dana u dan uvećavaju na teret svih nas, bezuspješno čekajući prve tonove ovog emitera”, kazala je Bakić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.