Bajčetić o Vuksanoviću: Ustav prekršen jer kao predstavnik HGI-a nije dio izborne volje građana

1

Poslanik Pokreta za promjene Nikola Bajčetić pitao je Adrijana Vusanovića, ministra bez portfelja, čime se bavi u ovoj Vladi i šta je do sada konkretno uradio i da li smatra da je njegov učinak opravdao budžetske izdatke.

“Uvažavajući Skupštinu Crne Gore kao najveći zakonodavni dom, svi negdje imamo obavezu da budemo dodatno transparentni pred građanima I čini mi se da je dodatna  obaveza nas poslanika tj. narodnih predstavnika da kroz rad Skupštine Crne Gore  vršimo kontrolnu ulogu izvršne vlasti. Pa bih rekao da je iz toga proistekla moja ideja  za Vaš angažman u cilju dobijanja informacija na koji način pravdate budžetske izdatke I kako se troši novac građana”, rekao je Bajčetić.

Uzimajući u obzir Ustavna načela, Bajčetić je kazao da Vuksanović kao predstavnik HGI-a nije dio izborne volje građana, pa je samim tim I problematična njegova participacija u 43. Vladi.

“Vašim ulaskom u  manjinsku Vladu krši se član 2 Ustava jer  Vaša partija nije prešla izborni census  od minimum 1300 glasova, pa se samim tim I krši izborna volja građana I Vaše  učešće kao predstavnika HGI-a je u diretnoj suprotnosti sa Ustavom”, izjavio je Bajčetić.

Poslanik Pokreta za promjene Bajčetić kazao je da nije dobio konkretne aktivnosti  koje  je Vuksanović sproveo kao ministar bez portfelja, dodajući da Vuksanović govori iz ugla predsjednika Hrvatkse građanske inicijative, promovišući  tu svoju političku poziciju, a javnosti I građanima  nije dao dovoljno uvjerljive  podatke kako pravda budžetske izdatke.

“Ja ću sada da se osvrnem na nešto što je objavio jedan portal, a to je da ste vi  istovremeno I službenik Vlade  Republike Hrvatske I ovdje ste ministar bez portfelja. Tačnije da ste član savjeta predstavnika Hrvatske manjine u Evropskim državama za Crnu Goru, čini mi se da ste više uradili po tom pitanju nego do sada kao ministar bez portfelja, bez ikakve lične uvrede”, zaključio  je Bajčetić.

1 Comment
  1. Berane76 komentariše

    Taj samo radi u korist svoje stranke i pokušaj da na sledećim izborima dobije potreban broj glasova. Ovo mu dođe kao odskočna daska o našem trošku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.