Azerbejdžan traži da se jermenska vojska povuče iz Nagorno Karabaha, Jerevan tvrdi da nema njihovih jedinica tamo

0

Jedini put ka miru u Nagorno Karabahu je potpuno povlačenje jermenske vojske iz ovog područja i raspuštanje režima u Stepanakertu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana. Ministarstvo odbrane Jermenije ističe da u Karabahu nema njihovih jedinica.

„Azerbejdžanska strana je u više navrata izjavljivala da, suprotno tačkama trilateralne izjave od 10. novembra 2020. godine, Oružane snage Jermenije ostaju u azerbejdžanskom regionu, što predstavlja ozbiljnu pretnju regionalnom miru i stabilnosti. Jedini način da se postignu mir i stabilnost u regionu je potpuno povlačenje Oružanih snaga Jermenije iz Karabaha, regiona Azerbejdžana, i raspuštanje takozvanog režima“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Azerbejdžana.

Jerevan negira da se u Karabahu nalazi jermenska vojska.

„I ranije i sada u azerbejdžanskim izvorima se srijeću lažne tvrdnje da u Nagorno-Karabahu postoje jedinice Oružanih snaga Jermenije, vojna tehnika i vojnici. Izjavljujemo da Republika Jermenija nema vojsku u Nagorno-Karabahu“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Jermenije.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.