budva-izbori-header
budva-izbori

Aplauzi za srpske kadetkinje u Podgorici: Sjeverna Makedonija ostala na 24 poena!

0

Kadetkinje Srbije ubjedljivom pobjedom nad Sjevernom Makedonijom startovale su na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici. „Plave” odmaraju u petak, dok u subotu od 14.15 časova igraju protiv Bosne i Hercegovine.

Sve je na ovom meču bilo gotovo već poslije prvih 20 minuta, poslije kojih su učenice selektorke Biljane Stanković imale ogromnih 54 razlike – 66:12. I to sve zahvaljujući  igri u drugom periodu, kada su sa nevjerovatnih 39:2 pobjegle na 66:10 i riješile sve dileme.

Takav rasplet malo ko je mogao da očekuje. Čak i poslije startnih 10:0, ili onih 12:2. Međutim, Srpkinje nisu odustajale od jake odbrane. Pa i kada su svi znali kakav će biti epilog ovog meča, one su ostale čvrste u stavu. Na taj način tjerale rivalke na greške koje su potom pretvarale u lagane poene, povećavale prednost, ali i samopouzdanje.

Tako su pitanje pobjednika riješile mnogo prije kraja, što je omogućilo selektorki Biljani Stanković da ravnomjerno rasporedi minutažu. Već u prvom poluvremenu sve devojke su igrale i već tada su sve bile upisane u listu strijelaca.

Do kraja se samo čekalo kada će srpski tim probiti granicu od 100 poena, što se desilo četiri minuta prije kraja, kada je Lana Marić pogodila za 101:22.

Lana Marić je sa 25 poena bila najefikasnija u timu Srbije, imala je i 13 skokova. Dvocifren učinak imale su još Ana  Jovanov – 17 poena i Imana Ćosović – 12 poena, 5 skokova.

Sport treba da je uvijek u prvom planu, bez politike. Zato smo u prvom planu stavili sportski rezultat. Ali nešto što se desilo u „Bemaks areni“ mora da se pomene, odnosno moramo malo „potkačiti“ i političare. Desilo se to da su mladi ljudi, klinci, održali čas onim starijima, koji bi trebalo njih da uče.

Kadetkinje Srbije su ušle u halu u toku poslednje četvrtine meča Crna Gora – Turska. Ušle su „plave“ ogrnute sa tri srpske trobojke, a dočekane su aplauzma sa tribina, aplauzima sa tribina ljudi koji su došli da gledaju Crnu Goru. Pomalo zbunjeno su izabranice Biljane Stanković gledale ka tribinama, odakle su im gledaoci poručili da aplaudiraju baš njima – svojim komšinicama i sestrama. Aplaudirali su uglavnom tinejdžeri. Možda bi trebali pojedini političari da uče malo od mladih ljudi, da ne truju, ili kako mlađi kažu „ne hejtuju“, nego da poruče: Ajmo sjutra i preksjutra svi na tribine da navijamo za naše, za Crnu Goru i Srbiju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.