Amerikanci potpisuju peticiju: Dozvolite legendi tenisa da igra na Ju-Es openu

0

Skoro šest hiljada ljudi potpisalo je peticiju u kojoj se od vlasti Sjedinjenih Američkih Država traži da dozvole da najbolji srpski teniser Novak Đoković igra na turnirima u ovoj zemlji, prenose američki mediji.

Dozvolite Đokoviću da igra ove godine na Ju-Es openu“ naslov je peticije, koju je na stranici „change.org“ potpisalo skoro šest hiljada ljudi.

Fanovi najboljeg srpskog tenisera su razočarani, jer Đoković zbog aktuelnih pravila o vakcinaciji neće moći da igra na američkom tlu. Američki mediji podsećaju da se Đoković i dalje vodi kao nevakcinisani stranac zbog čega ne može da igra na teritoriji SAD-a.

U ovoj fazi pandemije nema apsolutno nijednog razloga da se Đokoviću zabrani nastup na Ju-Es openu. Američka vlada i Teniski savez SAD (STA) moraju da rade zajedno i da mu dopuste da igra. Ako nevakcinisani Amerikanci mogu da igraju, onda može i Đoković kao legenda tenisa. Preduzmite nešto, USTA“, stoji u objašnjenju ove peticije.

Američki mediji podsećaju da svi koji budu željeli da dođu u SAD morati da imaju negativan test na koronavirus, a međunarodni putnici pored toga moraju da posjeduju i dokaz o vakcinaciji.

Đoković je već propustio Masterse u Indijan Velsu i Majamiju ove sezone, jer nije mogao da pristupi teritoriji SAD. Srpski teniser na Otvorenom prvenstvu Amerike brani 1.200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva.

Ju-Es open u Njujorku na programu je od 29. avgusta do 11. septembra. Đoković bi trebalo prije poslednjeg gren slem turnira sezone trebalo da igra na Mastersima u Sinsinatiju i Montrealu.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.