Amerikanci okrenuli leđa DPS-u: Podržavaju bilo koju vladu koja je posvećena EU integracijama i koja će nastaviti borbu protiv korupcije!

4

Sjedinjene Američke Države će nastaviti da podržavaju bilo koju vladu u Crnoj Gori koja je posvećena EU integracijama i NATO i koja će nastaviti borbu protiv korupcije, rekao je specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Apostrofirajući borbu protiv korupcije kao jedan od ključnih kriterijuma za podršku SAD-a zvaničnoj Podgorici, Eskobar je poslao jasnu poruku DPS-u koji je u širim okvirima jasno prepoznat kao partija sa kriminalno-korupcionaškim bekgraundom.

Zbog ograničenog trajanja brifinga, Eskobar nije odgovorao na pitanja novinara iz Crne Gore, već je uglavnom komentarisao odnose Beograda i Prištine.

On je izjavio da SAD očekuju primenu svih ranije potpisanih sporazuma između Beograda i Prištine i da na predstojećem sastanku Beogada i Prištine 18. avgusta u Briselu tema bude i formiranje Zajednice srpskih opština.

– Moraju da se započnu razgovori o formiranju ZSO, kao što je to rekao američki državni sekretar Entoni Blinken rekao Aljbinu Kurtiju tokom njegove nedavne posjete Vašingtonu – rekao je Eskobar.

Američki zvaničnik je najavio da će uskoro posjetiti region.

4 Comments
 1. Piljkovic komentariše

  Eskobar je rijesio da procesuira Miljanica i Pavićevića…svak čast!

 2. Ivi komentariše

  Živa istina. Podržavaju popove da se NAPASU na Buljaricu i VALDANOS i ostalo🤪

 3. Ivi komentariše

  Aooo, evo ga Ciaški ubica… Došao je da pojača Raca gobavo ga, aooo..

 4. Ivi komentariše

  Ova pička iz Doljana ne smije ni komentar da ž objavi
  👀👀👀

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.