Alo portal: Spajić gubi povjerenje saradnika u PES-u, Dragović i Ivanović protiv samovolje mandatara

3

Prošlo je 100 dana od parlamentarnih izbora koji su održani 11. juna, a crnogorski građani još uvijek nijesu dobili novu Vladu, osim što su dobili iznevjerena očekivanja.

Opšta je ocjena da je mandatar Milojko Spajić svojim netransparentnim odnosom u procesu pregovora za formiranje izvršne vlasti u javnosti stvorio atmosferu koja razbija narodno jedinstvo sa predsjedničkih i parlamentarnih izbora i u politički život uveo mešetarenje, kako političko, tako i medijsko.

Očigledno je postalo da u svemu tome ima podršku poraženih političkih struktura, koje u njemu vide ličnost koja bi mogla da ih vrati u život na velika vrata. Osim toga, u ovom komičnom procesu mandatar Spajić je dobio naklonost medijskih pomagača bivšeg režima, koji su otvoreno stali na njegovu i stranu onih koji su mu najveća pomoć u Pokretu Evropa sad, Andreju Miloviću i Branku Krvavcu.

U isto vrijeme, Spajić je unutar svog Pokreta Evropa sad, čiji je lider, stvorio opoziciju sebi. Očigledno je da nema podršku nekih svojih poslanika, a osim koalicionih partnera sa liste Pokreta Evropa sad, na tom spisku su se nalaze i dva poslanika čija imena do sada nisu figurirala u medijima.

Prema izvorima portala Aloonline.me, u PES-u sa Spajićem ne dijele mišljenje o modelu formiranja izvršne vlasti koji je odlučan da sprovede do kraja i po cijenu političkog harikirija, ni Darko Dragović, ali ni Filip Ivanović, oba sa verifikovanim mandatima u Skupštini Crne Gore.

Dragovića obavezuje i činjenica da je u vrhu lokalnog PES-a u Danilovgradu, koji se već neko vrijeme jednoglasno opredijelio da slijedi direktive Jakova Milatovića, a koji je nekoliko puta javno kritikovao način na koji mandatar vodi pregovore.

Sagovornici „Aloa“ iz Pokreta Evropa sad posebno ističu kritičku nastrojenost Filipa Ivanovića, visokog funkcionera ovog pokreta, koji na sastancima argumentovano oponira Milojku Spajiću. Da je to sve tako, može se naslutiti i zbog činjenice da u posljednje vrijeme Ivanovića nema mnogo u javnosti i da se čini da je skrajnut, a da je njegova uloga iz predsjedničke i kampanje za parlament prepuštena njegovim kolegama Miloviću i Krvavcu.

Takođe, sagovornici naglašavaju da je samo pitanje trenutka kada će Ivanović izaći sa javnim reagovanjem i pridružiti se svojoj koleginici Ćinćur, koja je Spajiću nedostupna za razgovor već neko vrijeme, pa je prinuđen da sa njom komunicira putem medija i saopštenja koja piše centrala PES-a, a potpisuje njen lokalni odbor u Baru.

Ono što je dodatno interesantno u cijeloj priči je da ovo možda i nije konačan spisak poslanika koji Spajiću otkazuje poslušnost, u šta će se javnost uvjeriti u narednom periodu, tvrde sagovornici iz PES-a. Nema ni udaljene sumnje da zbog turbulencija u svom pokretu Spajić ima namjeru da revidira svoje stavove i da je već zbog takvog odnosa prema svojim ljudima pričinio nepopravljivu štetu samom PES-u.

(Alo)

3 Comments
  1. Invio komentariše

    😂😂😂

  2. Miroslav komentariše

    Medo sve si bio u pravu!

  3. Velja Gora komentariše

    Ivanovica za mandatara

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.