Aleksa i Dritan u Pljevljima: Crna Gora ukoliko želi da krene putem prosperiteta mora biti pomirena, ali ne kako su je “mirili”prethodne tri decenije

0

Autobus hrabrosti koalicije “Aleksa i Dritan, HRABRO se broji !” obišao je i Žabljak, gdje su lidere dočekali u prijateljskoj atmosferi i sa njima razgovarali o budućim projektima za ovu opštinu.

Nosilac izborne liste i lider pobjedničke koalicije “Aleksa i Dritan, HRABRO se broji !”, Aleksa Bečić, istakao je da ljudi okupljeni oko navedene koalicije znaju kako da nastave hrabro da broje uspjehe po narod Crne Gore i pozvao građane da provjere svako obećanje koje je dato u prethodne dvije i po godine.

,,Dajte onaj program iz avgusta 2020. godine i otvorite svaku stranicu da vidimo koliko smo hrabro izbrojali i koliko smo dobra donijeli narodu Crne Gore. Ali ne pričamo samo o onome što smo brojali, već čuli ste i o onome što ćemo zajedno sa vama da brojimo, jer imamo projekte, imamo rješenja. Pokazali smo svi mi, obavljajući važne državne funkcije, da znamo kako do cilja, da znamo kako do pomirenja, da znamo kako do ekonomski jakog građanina, da znamo kako do pravno uređene države, jer to su temelji vječnosti jednog društva i jedne države. To je mjera patriotizma prema državi. Nije mjera patriotizma ona koverta, ona “Limenka”, onaj sin koji je uspio da zaradi u prošloj godini 14 miliona eura, nije mjera patriotizma svađati, dijeliti, mijenjati ideologije, rasprodavati i pljačkati svoju zemlju, kazao je on.

Bečić je pozvao narod Crne Gore da svi zajedno nauče lekcije lažnog patriotizma i da ih prezru. Lekcije lažnog patriotizma od strane onih koji su trideset godina “igrali namještene utakmice”.

,,Hoće ponovo da ih igraju. A znate li zbog čega? Zato što u tim utakmicama dobijaju samo oni koji igraju, sa koje god strane oni bili, a njih je obično svega 5 ili 10 kojima je dobro, a gube svi oni koji su gledali te utakmice. Gubi običan narod, gubi mladost, gubi starost, gube radnici bez obzira kojem Bogu se oni molili i kojoj naciji pripadali”, naveo je Bečić.

Lider Demokratske Crne Gore je istakao da se moraju do kraja ostvariti dva cilja koja čine temelje zdravog i uspješnog društva.

,,Moramo da ostvarimo do kraja dva cilja. Jedan je da imamo jako građansko društvo, pomirene, ujedinjene i složne građane. I drugi je, da uništimo, da sahranimo i da satremo kriminal, korupciju i narko kartele koji su okupirali crnogorske institucije. Mi stati nećemo dok ta dva cilja ne ostvarimo”, kazao je Bečić.

Crna Gora ukoliko želi da krene putem prosperiteta, naglašava on, mora biti pomirena, ali ne onako kako su je “mirili” prethodne tri decenije.

,,Crna Gora se miri besplatnim udžbenicima, dječijim dodacima, većim platama, većim penzijama, devet puta uvećanim naknadama za novorođenu djecu, većim staračkim naknadama. Crna Gora se miri kada Dritan Abazović potpiše Temeljni ugovor, a Nikola Rovčanin vrati džamiju u Pljevljima Islamskoj zajednici. Crna Gora se miri toplifikacijom Pljevalja nakon 40 godina, ekološkom rekonstrukcijom, hidroelektranom Otilovići, sanacijom deponija, ponovnom izgradnjom i oživljavanjem cementare, drvoprerade… Crna Gora se miri novim radnim mjestima, da bi radili i da bi dobro bilo svim ljudima. Crna Gora se miri kada trajekt otmete i uzmete od onih koji su ga oteli od naroda i uzeli stotine miliona za ovo 20 godina i vratite ga državi. Vratite ga narodu. Crna Gora se miri kada Luku Budva, Luku Tivat, Luku Bar vratite potpuno u vlasništvo opština, u vlasništvo države. Crna Gora se miri kada izaberete nezavisno Tužilaštvo koje ide čisto, neselektivno, hrabro i odgovorno. Kada ruka pravde i dođe do svih”, zaključio je Bečić.

“Spremili smo set zakona, spremili smo Zakon o povraćaju nelegalno otete imovine, zato ide Fond za pravdu. Zato što će biti pravda. A kako će biti pravda? Tako što će biti i Zakona o povraćaju privilegovano stečenih stanova po povlašćenim uslovima. A kako će biti? Tako što će taj zakon omogućiti da funkcioneri koji su privilegovano narodski rečeno “ćapili” te stanove, ili plate punu tržišnu cijenu ili vrate stan državi. A za narod ćemo suprotno da radimo. Narod će moći da kupi stan, i podstanari i radnici, mladi bračni parovi, samo da plate cijenu izgradnje. Država daje zemlju, opština oslobađa od komunalija, gradi se i daje se po cijeni izgradnje i koštanja stan svim ranjivim kategorijama”, zaključuje on.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da su Pljevlja bila grad kad je gradova bilo malo i da je najveća nepravda učinjena Pljevljima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.