Ako bude jasan podržaće ga:Hrvati hoće Mila za predsjednika

0

Predsjednica Hrvatske građanske inicijative (HGI) i ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović najavila je da će ta stranka podržati kandidaturu Mila Đukanovića ukoliko lider DPS bude kandidat vladajuće stranke na predsjedničkim izborima na proljeće.
Ona je istakla da HGI podržava kandidata čiji je jasan cilj ulazak u EU, ali je izrazila i nimalo optimistično očekivanje o trenutku ulaska, istakavši da ona “vjerovatno neće dočekati” taj trenutak.
“U našem političkom programu je bilo da želimo samostalnu Crnu Goru, Crnu Goru u NATO integracijama i Crnu Goru u EU integracijama. Ponosna sam što sam dio tima koji je dao doprinos po pitanju samostalnosti Crne Gore, po pitanju NATO integracija i dalje. Evo, ne znam, vjerovatno neću dočekati ulazak Crne Gore, ali sigurno mislim da smo dobro utrli put i da je HGI po tom pitanju apsolutno prepoznatljiva. Već sada mogu kazati da ćemo na predstojećim predsjedničkim izborima podržati kandidata koji će vrlo precizno trasirati taj put dalje Crne Gore”, kazala je Vučinović gostujući u programu kotorskog Skala radija.
Na insistiranje voditelja hoće li će podržati kandidaturu Mila Đukanovića, predsjendica HGI je odgovorila potvrdno.
“Podržaćemo kandidata koji će biti jasan u svojim stavovima, a ako Đukanovič bude jasan, a vjerujem da hoće, mi ćemo ga podržati. Ja kao predsjednica ću ga podržati, to već sada mogu otvoreno kazati”, istakla je Vučinović dodajući da “kandidat za predsjdenika koji je neodređen, koji vodi politiku protiv DPS znate, to za mene nije kandidat. Izvolite se izjasniti o svojim stavovima, koji je vaš program, kako vi mislite voditi Crnu Goru dalje u budućnost, da li je to EU, da li je to Rusija. Izvolite odredite put”, poručila je opozicionim pretendentima na mjesto predsjednika države, čelnica HGI.
(Vijesti.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.